Detox water

Jag har alltid en kanna vatten stående i kylen här hemma med diverse frukter i. Min favorit är den gamla vanliga klassikern med citron och gurka. Men sen går det att ha i lite allt vad man gillar. (Beror också på frukter hemma.) Ibland kan jag lägga i lite allt mögligt av vad vi har.

Untitledhuh

Share
Sturevodka facebook

Tänk på att vädra hemma

Luftomsättningen i bostäderna har försämrats tack varje tätare och energisnålare hus. Idag uppfyller inte 78% av alla hus och lägenheter Socialstyrelsens krav att ventilationen ska byta minsta hälften av luften i ett rum.

När man tänker på det är det riktigt ofrächt med gammal luft, instängt, mögligt och muggigt! Det värsta jag vet. Jag vädrar ofta hemma, just för att jag gillar drag och ”ny” luft. Men egentligen hur ren är den luften vi har utanför oss? Och hur ren är vår luft hemma i vårt hus?
En mängd olika kemikalier och ämnen  som virvlar omkring i luften vi andas in som till exempel dampartiklar, färger, möbler och annat läskigt.

Vi köpte en dammsugare för ett år sen som ska vara anti-allergener eller liknande med något specielt filter. Tack vare min städmani används den flitigt. Kanske den bästa investeringen i vårt hus.. Men där kan man se på bara typ en dag hur dam ansamlats. Säkerligen från alla mina öppna fönster.

Det får mig att inse vikten av god ventilation. Hemluft.se erbjuder olika tjänster för villor, fastighter och företag som vill kontrollera sin ventilation, installera ventilation eller varför inte satsa på att installera nya takfläktar, kanalfläktar eller från luftsaggregat? Så för att förebygga mögel, dålig luft och allergener hemma se till att vara up to date med din ventilations koll!
hem

Share

Hello September!

Nu är det officiellt höst!
Fram med alla mysiga tröjor och härliga boots! Inte riktigt ännu kanske, men snart så!
Untitledhj
Kan inte bärga mig förens regnet värker ner, och alla löv ligger hala på gatorna! :)

Share

Inspo outfits!

Share

Lite kvällsnacks :)

Share

Vacation

Åh vad jag längtar efter att se denna film! Tänk att bara smita in i biosalongen med en liten popcorn och cola! Älskade dessa ”ett päron till farsa” filmerna när jag var liten!
Hoppas att denna film är lika rolig och underhållande! Vi får väl se om det blir någon bio tur snart. Eller kanske blir det Sinister 2. Svårt att välja när man typ aldrig har chansen att smita iväg!

Untitledg

Share

Längtar efter jul

Ja lite så här efter sommaren har tagit slut så kommer jullängtan som ett paket på posten. Inte för att man får paket i posten, mest räkningar men ja den här intensiva längtan efter mysiga pjs, familje filmer, god mat och mörka snöiga dagar och nätter.

Att fixa och pyssla är en av mina favv20131213-211420.jpgis doings, så att pynta för jul, baka samt planera adventsfikor är mitt kall!

Sverige är magiskt under vinterhalvåret. Vet att de flesta inte tål mörkret och kylan men på något sätt är det som det ska vara. Kallt ute och mysigt inne.

20131224-232243.jpg
Vilken varje jul älskares juldröm!
20131213-211420.jpg
Glögg och lustiga katter… Mums!

Share

Pre bday drinks

Man fyller bara år en gång om året.. Så nu är det dags att börja värma upp inför födelsedagen. Men några Martini Biancos såklart!
IMG_1905

Share

Bästa frukosten

Är hembakde scones med juice! Nom nom perfekt way att starta dagen!
20140315-153648.jpg

Share

Värdegrund inom företag

När man jobbar inom stora organisationer och företag är det lätt att bara bli en i mängden. En liten arbetsmyra med ett staff nummer som skiljer dig från de andra arbetarna i ekorrhjulet. I en mindre organisation eller företag är det lättare med kontakt mellan avdelningarna och kanske (förhoppningsvis) känner man sig mer uppskattad och mer som en i teamet.

När man som anställd känner att man gör en del för företaget och verkligen är viktig för företagets vinst och sucess känns det så kul att stiga up kl 06.00 och förbereda sig inför dagen. Att få vara med och göra en skillnad. Jag förstår att inte alla känner så här när alarmet går av tidigt varje morgon fem dagar i veckan. Det kan vara motigt att bara vara en i den försvinnande mängden. Fast sen kanske vissa gillar att vara anonyma, att vara en i mängden och smälta in. Det är ju så vi alla är olika. Men en sak som alltid består och är viktig är företagets värdegrund.

Proetica.se hjälper och jobbar tätt intill företag för att hjälpa dem utveckla företagets eller organisationen värdegrund. Grunden i värdegrunden är ett antal väldefinierade och väl förankrade grundvärden. Utifrån grundvärdena skapas handlingsprinciper och normer som blir företagets anställdas allmänna anvisningar för vad man bör och inte bör göra inom företaget. I ett företags värdegrund finns det även ett moment som kallas vision. I detta moment utformas företagets eller organisationens framtida mål och hur alla anställda på företaget ska kunna uppnå detta mål.
Arbetet att ta fram samt tillämpa värdegrund hos ett företag kallas att värdedrivna. Det är viktigt att alla anställda tar till sig denna form för lyckat team work.

Share