Lovelia min skatt

lovelia.mittlove lovelia.rockstar

Igår så tog jag de här bilderna på min skatt. Hon fick se sig själv i mobiltelefonen och av minen att döma så tyckte hon att flickan hon såg var fin. Se bilden ovan. På andra bilden så utrbrister hon ”Prinsessaaa”

Share
Sturevodka facebook

Imponerade med en utmaning

Idag är det sex år sedan jag och Michel blev tillsammans. Det har hänt en hel del sedan dess. Här är en video från vår Cypernresa. Det kanske var här som det klickade. Jag älskar ju karuseller och lek. Så att utmana mig att åka den här var kanske var det som satte fart på vårt förhållande. Michel är dessutom höjdrädd så jag tror han gjorde detta för att imponera haha. Det funkade  uppenbarligen.

Här hade vi det kul på en båtresa…

Share

Hatten av för Laptop Clinic

Hello kära amigos och amigas.

Jag tänkte passa på att hylla ett ställe som har hjälpt mig vid två tillfällen nu. Bästa servicen och duktiga till tusan. Det är hatten av för Laptop Clinic som ligger i Malmö. Min telefon såg ut att vara helt död för några veckor sedan. Allt tydde på att det var dags för en begravning med värdighet eftersom jag är tacksam för lång och trogen tjänst i mina ägor. På bara några timmar så var den återupplivad. Igår kollapsade datorn och likaså där. Den såg inte ut att klara sig… MEN så lämnade vi in den hos mina hjältar som än en gång verkar lätta bördan från mina axlar. Jag vände mig först till Mac:s egna butik och de sa att det skulle ta upp till tre veckor att fixa den. Men hör och häpna! Idag fick jag meddelandet att den skulle vara fixad av Laptop Clinic redan i morgon. Ni förstår att jag är tacksam och glad för detta antar jag. Så vill ni ha ett positivt tips (för det är allt för många som klagar åt höger och vänster) så kan ni vända er till Laptop Clinic på Själbodgatan 6-9 eller varför inte titta in på deras sida www.laptopclinic.se och bilda en egen uppfattning.

Marie Plosjö

Marie Plosjö

Share

Proud

proud proud_noframe

 

Hejsan alla rara följare.

Jag berättade på mitt officiella konto på facebook samt på mitt instagramkonto marieplosjo att en del blivit väldigt provocerande av att jag målat lättklädda kvinnor. Det gjorde mig ju så klart inspirerad att måla en sådan här grej. Jag var full i skratt när jag målade den i skyltfönstret på Slice of Life och fick en beundrarskara utanför som hade lika kul som jag hade det (såg det ut som). Lade sedan upp den på facebook varpå en kille av mååånga positiva kommentarer sa att han kände sig personligt förolämpad av vad han sa var min syn på hur en snopp skulle se ut. Jag tycker väldigt synd om killen som uppenbarligen har så lågt självförtroende att han tar illa upp av ett konstverk som är påhittat. Han skrev något om att alla inte har så stor snopp och alla inte är omskurna. Om det råkar vara någon mer som tror att jag endast målar saker jag själv vill ha så kan jag förklara för er att så inte är fallet. Jag vill inte heller ha en snopp som är i regnbågens färger. Eller tja, det beror ju på vem den sitter på. Skulle min partner ha sådana färger och jag gillat honom så hade jag så klart älskat alla färger på snoppen.

Ska kalla tavlan för Proud och har nu hittat en fin ram till den. Så vad tycker ni?

 

Share

Hej då snygging

Dark

 

Idag fick den här godingen lämna galleriet.

Share

Malmö-festival

tyngdlag

Det har ju varit Malmö-festivalen i helgen. Jag och Michel har varit i galleriet. Har haft lite problem eftersom vi inte har någon dagisplats för tillfället men idag fick vi hjälp av mina kära föräldrar. Det underlättar ju en hel del eftersom det är svårt att jobba samtidigt som lillan är med oss. Jag målade utanför galleriet och det drog ju en hel del trevlig publik. Så kul med människor som engagerar sig.

russin

 

Här är vår lilla teaterapa hemma hos mormor och morfar.

Share

Lång kö utanför Slice of Life

Köbildning utanför Slice of Life Adelgatan 19 i Malmö

Köbildning utanför Slice of Life Adelgatan 19 i Malmö

I förrgår var det en lång kö utanför mitt galleri Slice of Life som ligger på Adelgatan 19 i Malmö. Idag öppnar vi kl 12.00 så varmt välkomna för att fynda konstnärsmaterial samt för att titta på mina tavlor. En hel del är redan sålt men det finns ännu godbitar kvar och sen finns det ju alltid tryck och kuddfodral med mina motiv.

www.loveart.se

www.sliceoflife.se

Share

Att bo på landet

 

Marie Plosjö

Marie Plosjö

God dagens.

Ska snart iväg till galleriet. Har haft lite problem att ta mig dit som önskat eftersom vi inte haft en dagisplats sedan flera veckor tillbaka. Vår fina förskola gick i konkurs vilket var sorgligt eftersom det verkligen var helt fantastiskt bra där. Nu måste Lovelia byta förskola men det sker inte förrän i september. Först fick vi tid i slutet av september men nu har vi fått en något tidigare tid. Tycker det är skandal att man inte ska kunna jobba som önskat för att det är 4 månaders väntetid här. Trots att man redan haft en plats som inte längre finns. Hur ska människor kunna överleva om de inte kan jobba? Likaså är det underligt med kollektivtrafiken. En resa som i vanliga fall tar 20 minuter med bil här tar nästan 3 timmar kommunalt eftersom det är få avgångar och en massa byten. Resan mellan Röstånga och Malmö tar i vanliga fall (när tågen går som de ska) en timme men nu på sommaren så tänker de väl att folk inte jobbar på helger eller något eftersom det tar hela två timmar att ta sig dit. Hur fungerar detta med tanke på miljön. Det är ju omöjligt att bo på landet utan bil och långa körsträckor.

 

Share

Dragomir Mirsic med mitt kuddfodral

 

dragomir mrsic

dragomir mrsic

dragomirtomcruisedragomir_snabbacash

Älskar att få bilder på min konst i ägarnas nya hem och se när människor visar uppskattning för det jag gör. Det är en enorm egokick. Blir så glad och stolt. Nu vet jag att jag fått tillåtelse att använda av Dragomir Mirsic så därför lägger jag ut bilden med honom och mitt kuddfodral. Jag är så tacksam för all uppskattning som jag får. Det spelar ingen roll om det är kända eller icke kända människor som skickar bilder till mig där de visar upp något jag skapat. Jag blir alltid glad!tomcruise

Här är i alla fall filmen Edge of Tomorrow som var den senaste film jag såg där Dragomir hade en roll i. Jag var skeptisk till en början eftersom jag brukar ha lite problem med den här typen av filmer men den här kan jag verkligen rekommendera. Gillar själva tanken i filmen och den innehåller en hel del humor.

Om ni också vill ha en kudde designad av mig så kan ni titta in på www.loveart.se.

 

Share

Barnmorskan

Hejsan kära ni.

Hoppas att ni haft en fin dag. Jag och Lovelia vaknade av att det åskade och att vi hörde dånande regn utanför vårt öppna fönster. Lite senare sprack ovädret upp och det blev soligt och varmt. Det var förmodligen vädret som gjorde att jag vaknade med huvudvärk. Inte så farligt tack och lov. Smärtan försvann under dagen.

Idag hade jag tid hos barnmorskan för att ta prover och lyssna på bebisens hjärtljud. Jag längtar alltid efter att höra den lilla krabatens hjärtslag. Det gör det mer verkligt. Den här graviditeten har jag haft svårare att förstå att jag verkligen är gravid. Jag har som ni kanske också kunnat läsa mått mycket sämre än jag gjorde när jag väntade Lovelia. Det har gjort mig illa till mods eftersom jag känner att det varit orättvist. Jag vill ju förmedla samma lättsamma och glada känsla till min nya bebis som Lovelia fick.

Nu är jag i graviditetsvecka 24 (23+6). Nu känner jag hen snurra runt och göra lite kickar från insidan. Sparkar både upp och ner och verkar göra volter. Gillar när jag känner hen. Har pratat mycket med Lovelia om att ”mamma har en bebis i magen”. Hon tittar då på mig med en orolig min som om jag skulle ha käkat upp en bebis. Kanske för vi brukar fråga vart vällingen tagit vägen och hon då svarar: Hääär! Så pekar hon på sin mage.

Adèle är ju snart 7 år och börjar förstå vad det innebär. Det är i alla fall stor skillnad nu mot när jag var gravid med Lovelia (Adèle är min systerdotter). Hon säger förståndigt att det är okej att vara tjock när man har en bebis i magen. Hon sa häromdagen att det är enda gången det är okej att säga att någon är tjock. Sötnosen <3.

Share