Vernissage idag samt nya T-shirts

josh_marie josh_spivack

Idag har galleri Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö vernissage med Josh Spivack. Mellan 15.00-20.00 så är ni varmt välkomna på att avnjuta fin konst i vårt vackra galleri i gott sällskap. liten_jesushesback_thsirt liten_jesushesback_tshirts1

 

Sen har vi fått några exemplar av en ny variant på T-shirttryck. Den är framtagen av originaltavlan som kallas Jesus he´s back. Eftersom det är dyrare att framställa den här svarta tvättäkta t-shirten så kommer kostnaden vara marginellt högra än på trycket Rudy. Hör av er via mail vid intresse. Skriv då ditt fullständiga namn, din adress och om du vill ha dam eller herrmodellen samt vilken storlek. Alla storlekar finns. marie(at)sliceoflife.se

anders_bagge_plosjo

Jesus

Jesus
Vernissage Josh Spivack

josh

 

Nu till helgen så är det festival i Malmö och då har vi förhöjt festligheterna med att ha vernissage med Josh Spivack även känd som Josh Wisdumb. Jag har berättat om konstnären tidigare så det är väldigt kul att vi nu kommer kunna presentera hans konst på Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö. Galleriet ligger bara någon minut från stationen så det är väldigt lätt att hitta. Gå bara i riktning mot stortorget/parkeringen. Det är en gata innan till höger.

Vi ser fram emot ditt besök där!

city-49-2-0235332-1310010221

 

Just nu sitter jag och känner hur det skulle vara att gå på den här sandstranden samtidigt som jag tittar på Lovelia som försöker hitta balansen när hon ställer sig upp. Hon ser väldigt stolt ut och klappar händerna när det går bra för henne. Jag är så tacksam för vad hon får mig att känna.

 

 


Kraften

byrne-rhonda-the-secret-kraften

 

Först lite boktips. Ja, om ni inte har läst The secret så kan jag berätta att det är en uppföljningsbok. Den kan dock läsas separat. Varje gång jag läser ur The Secret eller som ni i boken Kraften så händer de mest fantastiska sakerna. Det är magiskt! Jag är så tacksam för att min vän Irene gav mig den här boken och för allt som dykt upp i mitt liv på grund av att jag följt råden.

I boken så råder författaren läsaren att skriva upp allt som man älskar. Allt från resor, minnen, blommor, färger, restauranger, mat, personer osv. Det är omöjligt att inte börja må bra när man upptäcker allt man älskar. Tänk att så många har svårt att säga ”Jag älskar” men har lättare att säga vad de inte gillar. Inte konstigt att de drar till sig mer negativt än positivt eller hur? Testa själv att skriva en lista på allt som dyker upp. Inte en lista som är baserat på vad du förväntat borde skriva att du känner kärlek inför utan en spontan lista. För min del så flödade kärleken och tacksamheten när jag väl börjat.

En del av min tacksamhetslista kan ni se här:

Jag älskar Lovelia

Jag älskar Cypern och mina minnen från Cypern

Jag älskar Wake me up som som spelades när jag födde Lovelia. https://www.youtube.com/watch?v=8Zuez10JnBI

Jag älskar Paris

Jag älskar färskpressad juice

Jag älskar att ligga på stranden och känna solen värma kroppen

Jag älskar att bada!

Jag älskar att resa

Jag älskar flygplatser

Jag älskar att bo på hotell

Jag älskar att måla på stora dukar med mycket färg

Jag älskar att ha vernissage

Jag älskar när människor köper min konst

Jag älskar när jag ser min konst på köparnas väggar

Jag älskar att gå på gräs barfota

Jag älskar att gå i ljummen sand på en vacker sandstrand

Jag älskar Thailand

Jag älskar att se Lovelias utveckling

Jag älskar att lukta på goda saker så som

Clean Cotton

Fresh laundery

Jag älskar att jag har så mycket medkänsla

Jag älskar att min tanke är fri

Jag älskar att jag inte är dömande

Jag älskar min förmåga att vilja förstå andra

Jag älskar klara och starka färger

Jag älskar att jag har vänner som är genuina.

Jag älskar min syster

Jag älskar Florence

Jag älskar gardasjön

Jag älskar att jag har så otroligt kärleksfulla föräldrar. Jag känner mig oerhört tacksam för allt de gör för mig och för de alltid gör det med kärlek till mig.

Jag älskar att Michel fick mig att älska livet igen

Jag älskar att Michel gjorde att jag fick Lovelia

Jag älskar Michels mat

Jag älskar Dolly Partons musik

Jag älskar Bob Dylans musik

Jag älskar Somewhere over the rainbow

Jag älskar att dansa, framför allt att fuldansa

Jag älskar att skratta mycket

Jag älskar skrattyoga

Jag älskar ansiktsbehandlingar

Jag älskar diamanter och vackra smycken

Jag älskar att kunna köpa mycket färg

Jag älskar att lukta på syrener

Jag älskar Michels barn

Jag älskar mina minnen med mormor

Jag älskar kunskap om anatomi och fysiologi

Jag älskar när solen silas genom träden

Jag älskar alléer

Jag älskar minnet av Jessicas möhippa när vi dansade till morgontimmen

Jag älskar vår stripade bil

Jag älskar vårt galleri

Jag älskar att ha målarkurser

Jag älskar att måla i galleriet

 

Listan var längre än så här men hämta gärna inspiration.

 


Snygg bil och första tanden

love

Det känns helt otroligt att min lilla snuttis redan är 1 år! Tog den här bilden på henne igår. Klädd i hårband från mormor och morfar och kläder från farmor och farfar. Jag är så tacksam för alla kläder vi fått från nära och kära. Jag är för återvinning och är glad att jag kan använda kläder som jag hade på mig när jag var bebis. Har faktiskt inte köpt ett enda plagg sedan hon föddes. Är det inte fantastiskt?!

Igår var hon otroligt trotsig. Jag kände inte alls igen hennes beteende. Jag fick svaret på det på kvällen när vi besökte mina föräldrar. Hon hade fått sin första tand. ! år och 2 dagar. Idag är hon mer som vanligt igen.

rapunzel

 

ida liten_plosjo_ida_rapunzelofsweden

sliceoflife_volvo_plosjo sliceoflife_volvo

Mattias från företaget Hieab i Ekeby har stripat bilen så här snyggt! Känner mig glad och stolt när jag kör omkring med den. Vem kan inte bli glad av alla färger? Ett plus på det är ju att bilen syns och ingen ska få missa vårt galleri Slice of Life och färgen vi tillhandahåller, Liquitex.

Fotot på mig och Ida Backlund är från invigningen av Rapunzel of Swedens butik i Malmö den 25:e juli.


Limited edition

liten_rudy

 

cc mm

 

God kväll kära vänner. Nu har T-shirts med trycket av min tavla Rudy kommit. Både i en killmodell och tjejmodell. Det är en limited edition på 100 exemplar. 375 kr. Den går att hämta ut på galleriet Slice of life efter beställning eller så skickar jag den till er. Finns från XS-XXL alltså alla storlekar. Kontakta mig via mail om du vill ha en eller kanske ge som en present marie(at)sliceoflife.se

Tröjan uppfyller ÖKOtex-kraven. Trycket går in i textilen – inget som ligger på ytan dvs. Trycken är tvättäkta.


Grattis till mitt mirakel

lovelia_bb_mamma

1ars 10359149_10152265125062043_6100324995731049641_n

 

Idag är det en mycket speciell dag. För 1 år sedan så fick jag möta människan som förändrade mitt liv. Som fick mitt liv att bli så mycket mer fantastiskt på alla sätt. Det var som mitt liv började. Lovelia Cindy Seonhee grattis på din 1 års dag! Jag älskar dig så mycket ! Det är mitt ”mission” att få dig förstå hur mycket du betyder för mig.

 Invigning av Rapunzel of Sweden och drömmer om

plosjo_art plosjo_densomlever art_marie_plosjo

 

Ursäkta att jag kanske verkar lägga upp den här tavlan om och om igen. Men så är det. Ofta ändrar jag saker hela tiden trots att jag först trott att jag känt mig klar. Idag när jag var med Lovelia i galleriet Slice of Life så lade jag till lite extra detaljer på den här tavlan som jag kallar ”Den som lever får se”. Den är 150*120 cm och det är mycket struktur i målningen som är gjord i Liquitex akrylfärg. Det är en kvalitétsstämpel i sig eftersom färgen är extremt hållbar och innehåller den bästa pigmenten för ändamålet.

Jag älskar verkligen att det är så varmt nu. Önskar att värmen stannat ett bra tag till. Vill inte ens nudda tanken på att det går mot kallare tider. Innan jag somnade i natt så låg jag och försökte förflytta mig med tanken tillbaka till Gran Canaria och vår älskade badstrand. Jag älskar att bada så varje solig dag här i Sverige vill jag helst av allt tillbringa vid en strand eller en pool (helst strand). Nu har jag bara varit på stranden två gånger i år och vid ett av tillfällena så har jag fått bada. Tyvärr och då menar jag ett väldigt stort tyvärr så är min kille och Christoffer riktiga badkrukor som verkar sky allt som heter bad. Det gör mig ledsen eftersom det är det som håller mig vid liv (känns det som) de kalla mörka månaderna i Sverige. Vetskapen att sommaren ska komma och jag då ska kunna få sola, bada och med det ladda batterierna.

Jag erkänner att jag är sjukt avundsjuk på både Michel och Christoffer som åkte till Vegas i våras när jag verkligen suktade efter sol och värme. Dessutom så har ju Michel varit i Vegas även förra året då jag var höggravid och var tvungen att jobba innan min ledighet. Därefter har han varit en gång extra på Gran Canaria samt i Thailand. Nu försöker jag hålla siktet inställt på att åtminstone få resa till varmare breddgrader åtminstone en gång detta året. Det skulle vara så mysigt att kunna få åka iväg med Lovelia och bada med henne. Så eftersom jag tror på The secret så fantiserar jag om antingen Cypern där jag varit två gånger tidigare och alltid haft det underbart eller Thailand till vintern. Cypern skulle i sådana fall vara till hösten när det fortfarande är galet varmt och skönt.

Igår så fotograferade jag premiäröppningen av Rapunzel of Swedens nya butik i Malmö.

www.rapunzelofsweden.se

DSC_0025 DSC_0028 DSC_0084 DSC_0087 DSC_0099 DSC_0106DSC_0164DSC_0174DSC_0182DSC_0187DSC_0188DSC_0193DSC_0196DSC_0208DSC_0216DSC_0222DSC_0231Här är några av bilderna från gårdagen.