Crazy days

crazydays

 

word

Se ovan vilka fantastiska erbjudanden Slice of Life har på Adelgatan 19 i Malmö!

Just nu sitter jag och är proppmätt på godis. Usch och mmmm på samma gång. Jag ville egentligen träna idag men det finns tyvärr ingen tid över för tillfället. Min vernissage är ju den 6:e november det vill säga i nästa vecka och jag behöver måla klart flera av mina tavlor tills dess. Jag har ju bara tid över på kvällarna när Lovelia somnat och på helgerna.

Var och införskaffade en hel del inför vernissagen idag. Det kommer bli fantastiskt kul! Är så exalterad eftersom jag känner att intresset är så galet stort för min konst för tillfället. Det är en helt fantastisk känsla.

I morgon så kommer jag få möjlighet att måla lite och därefter är vi bjudna på middag hemma hos mina föräldrar.

Innan jag somnar ska jag hinna göra några squats åtminstone. Då känns det lite bättre i alla fall. Är också glad för att jag hittade några av mina finskor hemma hos mina föräldrar. Har ju mina personliga ägodelar utspridda lite överallt känns det som.

God natt och sov så gott!

marilyn_plosjo

www.sliceoflife.seKreativa dagar i Fredericia

fyra

I fredags somnade jag runt 02.30 och då visste jag att väckarklockan skulle ringa 04.00. Det var inte direkt så att det var frivilligt att jag somnade så pass sent. Lovelia var jätteorolig på natten och låg och skruvade på sig hela tiden. När jag gick upp så sov mina älsklingar tungt. Visst är det vuxenpoäng att man bara gör?  Ingen idé att snooza och ingen idé att klaga. Sen åkte jag till Höör där jag parkerade bilen för att åka vidare till Köpenhamn. I Köpenhamn så var det dags för tågbyte igen då min slutdestination var Fredericia. Den sista timmen somnade jag till på tåget och väcktes av konduktören som sa: – Gooood morgon! (på danska).

Jag vaknade med ett ryck och dreglade nästan på passageraren som satt framför mig haha.

plosjo

 

Väl framme så åkte vi direkt till mässan för kreativt skapande. Jag började direkt att måla och demonstrera Liquitex som jag använder i mitt skapande. Natten till lördagen var magisk. Jag fick sova i hela 8 timmar! Vaknade med en enorm lyckokänsla då jag kände mig utvilad. Har säkert inte fått sova 8 timmar sedan tidig vår 2013 då Lovelia ännu var så pass liten i min mage att hon inte hade börjat sparka sönder mina revben.

Fotot i spegeln tog jag efter min härliga sömn. Står i min egendesignade T-shirt som finns i begränsad upplaga för de som är intresserade av att själv införskaffa en.

liquitex

kossa scen scen1 scen2 scen3

http://www.kreativedage.dk/Paradise Hotel

Hejsan kära besökare av min blogg. Hoppas dagen börjat på bästa sätt för er. Min lilla skrutta verkar ha kommit in i en fas då hon inte vill sova middag. Det verkar mest vara jag som håller på att somna när jag försöker få henne att somna. Själv så är jag sjukt trött även om jag vet att jag INTE hinner sova om jag ska hinna måla klart tavlorna tills den 6:e november. Jag avskyr att känna mig så här stressad men älskar självklart att måla.

Nu går tydligen Paradise hotell igen. Jag känner mig lite avskärmad från det även om min styvson har bättre koll. Jag har många gånger funderat på varför just jag blev utvald. Det var ju så otroligt mycket intervjuer samt möten med psykolog innan mitt deltagande 2005. Skulle vara spännande att se anteckningarna som gjordes vid mina möten med produktionsteamet. Vilken roll trodde de att jag skulle få. Vilken kategori hamnade min personlighet vid intervjuerna? Det måste ju vara så att de vill ha lite olika typer av karaktärer för att få spännande tv. Helt ärligt så förstår jag inte varför jag blev uttagen. Jag upplevs ju inte direkt som en dokusåpapersonlighet av de som träffar mig. Jag kanske helt enkelt fick rollen som den där mesen som folk kunde köra över. Undrar också hur mycket de kunde förutspå. Det är många saker som jag undrar över. Jag vet att det fanns ett intro på mig som jag gillade på youtube för länge sedan. Det var en presentation av mig där jag i och för sig var väldigt nervös men jag minns den som fin. Det var också den enda gången i serien där jag gillade innehållet. Resten består ju mest av mig osminkad gråtande och förtvivlad.

Det introt skulle vara kul att få tag på faktiskt.

Nu ska jag göra ett nytt försök att få lillan att sova lite.

 Buda på tavlan

Art_by_Zaki_liten

 

I morgon så är det vernissage på Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö. Mellan 15.00-20.00.

Det är konstnären Zaki som gör 3D-konst och bland annat har gjort en tavla föreställande Markus Rosenberg. Dessutom signerad av Mackan själv!

Tavlan med Mackan kommet att auktioneras ut och Zaki vill gärna att pengarna går till MFF Support och välgörenhet. MFF support har därför valt att pengarna som kommer in för tavlan oavkortat går till Cancerfonden. Gå på vernissagen, kolla på hans konst och buda gärna på tavlan. Ni får fin konst på väggen och pengarna går till en väldigt god sak.

Här hittar ni Zaki’s hemsida: http://www.artbyzaki.com/

http://mffsupport.com/nyheter/buda-pa-mackan/


Fysisk egentid

marie_plosjo_konst

Hej på er kära läsare.

Snart, snart kan jag skörda frukten som jag sått. Jag håller igång hela den vakna tiden på dygnet med barnpassning och måleri. När jag skriver skörda så syftar jag på att jag kan förhoppningsvis unna mig lite egentid när jag inte har en (egen) vernissage att planera inför. Då ska jag ta hand om min kropp precis som jag nu tar hand om min själ. Jag är i ett skede i livet då jag verkligen är mån om att vårda min personliga utveckling och lycka. Jag känner mig så otroligt tacksam och lycklig över att jag lever och får ta del av min dotter och lyckan över att han en familj och vänner som jag älskar och som älskar mig. Jag säger bara WOW till det!

Tills jag får min fysiska egentid så ser jag också fram emot det. Mer träning och mer behandlingar ska jag unna mig då.

Idag är det en förhandsvisning för Zakarias vernissage. Den öppna vernissagen är på lördag mellan 15.00-20.00 på Slice of Life, Adelgatan 19 i Malmö.

Michel kom hem från USA igår. Han hade köpt superfina kläder till Lovelia och jeans och en klänning till mig. Lovelia blev glad när pappsen kom hem.

Nu måste jag passa på att städa undan lite här (om jag hinner) innan Lovelia vaknar. Hon sover middag nu.

Tjingeling!


Quentin Tarantino

 

marie1Just nu sitter jag vid frukostbordet med min morgonpigga lilla (STORA) kärlek. Hon äter ost med stor förtjusning. Christoffer ligger och sover men ska snart gå upp för att åka till galleriet Slice of Life i Malmö. Jag har inte mycket tid över till att skriva. När jag inte passar Lovelia så passar jag på att måla så mycket jag kan. Jag har ju min vernissage att se fram emot i Stockholm den 6:e november och jag måste få klart några fler tavlor.

I alla fall. Igår så ösregnade det när jag sprang till bilen. Det är rätt befriande att springa i regn så länge man inte behöver se ”snygg” ut. Mina fötter ömmade av kylan eftersom mina converse blev genomblöta. Då drömde jag om att använda den här masken som jag fått hemskickad.

footmask-intro

Eftersom vi kom hem runt 21-tiden och det fanns sysslor som jag var tvungen att ta itu med så som räkningar och dylikt så blev det ingen tid över till den här vardagslyxen igår. Jag hoppas på att hinna testa den idag. Den ska vara magisk och ta bort alla förhårdnader och dylikt.

Hittade den här maybeauty.se/footmask/

Apropå något annat. Har sett om Kill BIll. Älskar filmen! Quentin Tarantino är enligt mig en sann konstnär. De flesta filmer som jag sett som han producerat har varit helt fantastiska. Skulle vara kul att få låna hans skalle någon dag.

kill

 

 Någon som vill styla mig inför vernissagen i Stockholm?

God kväll.

De senaste dagarna har jag verkligen inte fått mycket sömn. Lovelia har varit trött tidigt och sen har hon vaknat supertidigt. Jag hoppas hon sover lite längre i morgon. Jag känner mig så inspirerad att måla nu. Har ju en vernissage i Stockholm den 6:e november som jag ser fram emot. Det har visat sig att intresset för min vernissage där är stort. Redan nu har människor bokat in sig vilket är så kul!

På Galleriet Slice of Life så kommer en duktig kille ställa ut i mitten av oktober. Kommer skriva mer om det inom snar framtid. Så fort inbjudan är klar. Kanske redan i morgon.

Jag satt och dagdrömde tidigare idag. Tror att dagdrömmar är nyttiga då kroppen inte känner av att det endast är fantasi det handlar om och känslan av det man fantiserar om infinner sig direkt. Det jag dagdrömde om var att det skulle vara kul om någon designer eller stylist hade velat styla mig med kläder, skor, smycken inför vernissagen. Så känner du dig träffad så får du gärna höra av dig till mig på marie(at)sliceoflife.se. Jag har ju tidigare varit så mån om att vara glamourös när jag går ut. Nu när jag varit gravid och mammaledig så har jag inte direkt lagt någon energi på mig själv och skulle verkligen vilja känna mig glammig igen vid något tillfälle. Så det skulle ju passa perfekt på vernissagedagen i Stockholm med andra ord.

marieplosjo

 

 


Några av mina nya tavlor

Här nedan ser ni tavlan Free your mind som är 150*120 cm och målad i akryl, Liquitex samt har en stor mängd 24 karats guld. Tavlan är såld.

Free your mind - Marie Plosjö - Art

Free your mind – Marie Plosjö – Art

Art by Marie Plosjö

Art by Marie Plosjö

Här nedanför ser ni tavlan Själavandring. Den är 150*120 cm och målad i akrylfärg Liquitex.

Marie Plosjö - Art - Själavandring

Marie Plosjö – Art – Själavandring

sliceoflife

I lördags var det gallerinatten och då passade jag även på att visa mina nya (samt en del äldre) tavlor på Slice of Life.

Ska visa fler lite senare men nu måste min dotter ta en siesta.


Hela 40% rabatt på konstnärsmaterialet 27 september

plosjo_sjalavandring

I morgon lördag den 27:e september så har vi vernissage med min konst på Galleri Slice of Life. Adelgatan 19 i Malmö. Endast 2 minuters gångväg från tågstationen så det är lätt att hitta!

Mellan 18.00-23.00 så har vi hela 40% på allt konstnärsmaterial! 

liquitex

 

 

fred

 

Jag visar inte alla mina tavlor på bild innan vernissagedagen. Den här Freddie Mercury tavlan finns på galleriet. Vi kan visa den om ni frågar efter den. Den är nämligen inte uppspänd.

jimmorrisonfrontJim Morrison ur serien Forever 27 finns också om ni vill se den. Den är inte heller uppspänd så därför hänger den inte framme.

Ni finner kontaktinformation på www.sliceoflife.se

OM ni vill ta del av alla överraskningar under kvällen så är det viktigt att ni OSA:r till info@sliceoflife.se. Skriv namn och antal.