Paradise Hotel

Hejsan kära besökare av min blogg. Hoppas dagen börjat på bästa sätt för er. Min lilla skrutta verkar ha kommit in i en fas då hon inte vill sova middag. Det verkar mest vara jag som håller på att somna när jag försöker få henne att somna. Själv så är jag sjukt trött även om jag vet att jag INTE hinner sova om jag ska hinna måla klart tavlorna tills den 6:e november. Jag avskyr att känna mig så här stressad men älskar självklart att måla.

Nu går tydligen Paradise hotell igen. Jag känner mig lite avskärmad från det även om min styvson har bättre koll. Jag har många gånger funderat på varför just jag blev utvald. Det var ju så otroligt mycket intervjuer samt möten med psykolog innan mitt deltagande 2005. Skulle vara spännande att se anteckningarna som gjordes vid mina möten med produktionsteamet. Vilken roll trodde de att jag skulle få. Vilken kategori hamnade min personlighet vid intervjuerna? Det måste ju vara så att de vill ha lite olika typer av karaktärer för att få spännande tv. Helt ärligt så förstår jag inte varför jag blev uttagen. Jag upplevs ju inte direkt som en dokusåpapersonlighet av de som träffar mig. Jag kanske helt enkelt fick rollen som den där mesen som folk kunde köra över. Undrar också hur mycket de kunde förutspå. Det är många saker som jag undrar över. Jag vet att det fanns ett intro på mig som jag gillade på youtube för länge sedan. Det var en presentation av mig där jag i och för sig var väldigt nervös men jag minns den som fin. Det var också den enda gången i serien där jag gillade innehållet. Resten består ju mest av mig osminkad gråtande och förtvivlad.

Det introt skulle vara kul att få tag på faktiskt.

Nu ska jag göra ett nytt försök att få lillan att sova lite.

 Buda på tavlan

Art_by_Zaki_liten

 

I morgon så är det vernissage på Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö. Mellan 15.00-20.00.

Det är konstnären Zaki som gör 3D-konst och bland annat har gjort en tavla föreställande Markus Rosenberg. Dessutom signerad av Mackan själv!

Tavlan med Mackan kommet att auktioneras ut och Zaki vill gärna att pengarna går till MFF Support och välgörenhet. MFF support har därför valt att pengarna som kommer in för tavlan oavkortat går till Cancerfonden. Gå på vernissagen, kolla på hans konst och buda gärna på tavlan. Ni får fin konst på väggen och pengarna går till en väldigt god sak.

Här hittar ni Zaki’s hemsida: http://www.artbyzaki.com/

http://mffsupport.com/nyheter/buda-pa-mackan/Fysisk egentid

marie_plosjo_konst

Hej på er kära läsare.

Snart, snart kan jag skörda frukten som jag sått. Jag håller igång hela den vakna tiden på dygnet med barnpassning och måleri. När jag skriver skörda så syftar jag på att jag kan förhoppningsvis unna mig lite egentid när jag inte har en (egen) vernissage att planera inför. Då ska jag ta hand om min kropp precis som jag nu tar hand om min själ. Jag är i ett skede i livet då jag verkligen är mån om att vårda min personliga utveckling och lycka. Jag känner mig så otroligt tacksam och lycklig över att jag lever och får ta del av min dotter och lyckan över att han en familj och vänner som jag älskar och som älskar mig. Jag säger bara WOW till det!

Tills jag får min fysiska egentid så ser jag också fram emot det. Mer träning och mer behandlingar ska jag unna mig då.

Idag är det en förhandsvisning för Zakarias vernissage. Den öppna vernissagen är på lördag mellan 15.00-20.00 på Slice of Life, Adelgatan 19 i Malmö.

Michel kom hem från USA igår. Han hade köpt superfina kläder till Lovelia och jeans och en klänning till mig. Lovelia blev glad när pappsen kom hem.

Nu måste jag passa på att städa undan lite här (om jag hinner) innan Lovelia vaknar. Hon sover middag nu.

Tjingeling!Quentin Tarantino

 

marie1Just nu sitter jag vid frukostbordet med min morgonpigga lilla (STORA) kärlek. Hon äter ost med stor förtjusning. Christoffer ligger och sover men ska snart gå upp för att åka till galleriet Slice of Life i Malmö. Jag har inte mycket tid över till att skriva. När jag inte passar Lovelia så passar jag på att måla så mycket jag kan. Jag har ju min vernissage att se fram emot i Stockholm den 6:e november och jag måste få klart några fler tavlor.

I alla fall. Igår så ösregnade det när jag sprang till bilen. Det är rätt befriande att springa i regn så länge man inte behöver se ”snygg” ut. Mina fötter ömmade av kylan eftersom mina converse blev genomblöta. Då drömde jag om att använda den här masken som jag fått hemskickad.

footmask-intro

Eftersom vi kom hem runt 21-tiden och det fanns sysslor som jag var tvungen att ta itu med så som räkningar och dylikt så blev det ingen tid över till den här vardagslyxen igår. Jag hoppas på att hinna testa den idag. Den ska vara magisk och ta bort alla förhårdnader och dylikt.

Hittade den här maybeauty.se/footmask/

Apropå något annat. Har sett om Kill BIll. Älskar filmen! Quentin Tarantino är enligt mig en sann konstnär. De flesta filmer som jag sett som han producerat har varit helt fantastiska. Skulle vara kul att få låna hans skalle någon dag.

kill

 

 Någon som vill styla mig inför vernissagen i Stockholm?

God kväll.

De senaste dagarna har jag verkligen inte fått mycket sömn. Lovelia har varit trött tidigt och sen har hon vaknat supertidigt. Jag hoppas hon sover lite längre i morgon. Jag känner mig så inspirerad att måla nu. Har ju en vernissage i Stockholm den 6:e november som jag ser fram emot. Det har visat sig att intresset för min vernissage där är stort. Redan nu har människor bokat in sig vilket är så kul!

På Galleriet Slice of Life så kommer en duktig kille ställa ut i mitten av oktober. Kommer skriva mer om det inom snar framtid. Så fort inbjudan är klar. Kanske redan i morgon.

Jag satt och dagdrömde tidigare idag. Tror att dagdrömmar är nyttiga då kroppen inte känner av att det endast är fantasi det handlar om och känslan av det man fantiserar om infinner sig direkt. Det jag dagdrömde om var att det skulle vara kul om någon designer eller stylist hade velat styla mig med kläder, skor, smycken inför vernissagen. Så känner du dig träffad så får du gärna höra av dig till mig på marie(at)sliceoflife.se. Jag har ju tidigare varit så mån om att vara glamourös när jag går ut. Nu när jag varit gravid och mammaledig så har jag inte direkt lagt någon energi på mig själv och skulle verkligen vilja känna mig glammig igen vid något tillfälle. Så det skulle ju passa perfekt på vernissagedagen i Stockholm med andra ord.

marieplosjo

 

 


Några av mina nya tavlor

Här nedan ser ni tavlan Free your mind som är 150*120 cm och målad i akryl, Liquitex samt har en stor mängd 24 karats guld. Tavlan är såld.

Free your mind - Marie Plosjö - Art

Free your mind – Marie Plosjö – Art

Art by Marie Plosjö

Art by Marie Plosjö

Här nedanför ser ni tavlan Själavandring. Den är 150*120 cm och målad i akrylfärg Liquitex.

Marie Plosjö - Art - Själavandring

Marie Plosjö – Art – Själavandring

sliceoflife

I lördags var det gallerinatten och då passade jag även på att visa mina nya (samt en del äldre) tavlor på Slice of Life.

Ska visa fler lite senare men nu måste min dotter ta en siesta.


Hela 40% rabatt på konstnärsmaterialet 27 september

plosjo_sjalavandring

I morgon lördag den 27:e september så har vi vernissage med min konst på Galleri Slice of Life. Adelgatan 19 i Malmö. Endast 2 minuters gångväg från tågstationen så det är lätt att hitta!

Mellan 18.00-23.00 så har vi hela 40% på allt konstnärsmaterial! 

liquitex

 

 

fred

 

Jag visar inte alla mina tavlor på bild innan vernissagedagen. Den här Freddie Mercury tavlan finns på galleriet. Vi kan visa den om ni frågar efter den. Den är nämligen inte uppspänd.

jimmorrisonfrontJim Morrison ur serien Forever 27 finns också om ni vill se den. Den är inte heller uppspänd så därför hänger den inte framme.

Ni finner kontaktinformation på www.sliceoflife.se

OM ni vill ta del av alla överraskningar under kvällen så är det viktigt att ni OSA:r till info@sliceoflife.se. Skriv namn och antal.


Tacksamhet

En fantastisk sak har hänt mig sedan jag fick Lovelia. Jag känner mig så otroligt tacksam. Inte bara ordet ”tacksam” som kan kännas tomt när det sägs. Jag är så tacksam att jag ofta när jag lägger mig inte kan hejda mina tårar, när jag är ute och kör bil så rinner glädjetårar, när jag promenerar och ser allt vackert omkring mig så har jag fjärilar i magen. Jag är är tacksam för mina upplevelser. Bra som dåliga. Som gjort mig till den jag är idag. Frågan är bara hur jag ska kunna förmedla vad jag upplever till de som inte upplever det själv. Jag känner att jag återgår till att upptäcka livet med nytt som jag ser saker i ett vackert ljus precis som jag gjorde i 20-årsåldern.

Det har inte varit så. Vad har ändrats? Det är inte bara att jag blivit mamma utan det handlar om min inställning till allt runt omkring mig. När jag ändrar min syn på det som finns runt om mig så är det precis som det ändrar sig för min skull och blir bättre.

Om jag blir arg på någon så lägger jag min fokus på att må bättre. Vad gör att jag mår bättre? Jo, jag börjar anstränga mig för att se förbi det som gör mig arg och se de saker som jag faktiskt är tacksam och glad för. Ibland börjar jag med att tänka på andra saker som inte beror situationen/personen för att sedan när jag lugnat mig se vad jag uppskattar med situationen/personen som gjort mig arg. Det är som ett mirakel. Min känsla av negativet försvinner gradvis och utan att jag direkt behöver anstränga mig så brukar personen som gjort mig arg bli snäll utan att jag gjort något annat än att tänka annorlunda. Situationen brukar som av sig själv finna lösningar på det som jag upplevt som ett problem.

För att komma till själva kärnan av vad jag ville dela med mig av till er är följande.

Lever ni som jag gör vilket en stor del av befolkningen gör i Sverige så finns det så otroligt mycket att känna sig glad för. Det är så lätt att ta saker föregivet eftersom många av oss växt upp i ett land där det inte är krig. Där vi inte ständigt behöver vara rädda för att bli dödade. Vi har en stor frihet att uttrycka våra åsikter. Vi har en otroligt vacker natur att vara tacksamma för. Om vi inte kan se så kan vi lukta den och känna den. Om din syster, bror, vän, mamma, pojkvän gjort eller sagt något som sårat dig så finns det förmodligen mycket bra sidor att se istället. Det är det som är magin i det hela. De dåliga sakerna verkar smälta bort så länge man kämpar för att se saker positivt i svåra stunder.

Så när jag hör människor som säger ”Vi har inte råd att ta in fler flyktingar” så tänker jag ”Du är så lyckligt lottad att du inte ens förstår”. För visst finns det alltid plats att kunna hjälpa människor i nöd. Om det så innebär att vi får göra plats. I hjärtat finns det hur mycket plats som helst. Vi lever inte generellt fattigt. Även om jag i perioder har haft 3000 (innan jag betalt hyror, mat, busskort etc) kr att leva på i månaden så har jag varit rik. Jag har haft människor omkring mig som älskar mig, jag har levt i ett samhälle där jag inte behöver oroa mig för att bli dödad, jag har fått mat för dagen och tak över huvudet.

Jag bor i närheten av två stora flyktingförläggningar. Igår träffade vi en ung kille på tåget i 20-års åldern. Han var här själv och saknade sin familj som var kvar i Syrien. Vi gav honom en skjuts hem. För att jag vet att många som bor på anläggningar har lång promenadväg och att stäcka ut handen till någon kan sprida sig som ringar på vatten. Precis nyligen var jag ute och tog en skogspromenad med Lovelia då en man med vänligt med lite skämt leende frågade mig om vägen till anläggningen. Han hade bara sandaler i kylan. Jag frågade honom om han inte hade några skor då det måste vara kallt. Han svarade på knagglig engelska att han inte hade några och det fanns inga att låna heller. ”Du har rätt, det är väldigt kallt” svarade han mig. Det gjorde ont i hjärtat av att höra det. Det var bitande kallt ute även om solen stod på. Jag sa åt honom att jag skulle titta om jag hade några skor hemma så han kunde få några.

Så uppskatta det du har. Det finns så många som har kämpat för att du ska ha alla bekvämligheter som finns idag. Jag påminner mig varje dag om hur tacksam jag är för allt jobb som människor har lagt ner för att göra mitt liv mer bekvämt. Jag känner mig lyckligare som människa när jag visar och känner tacksamhet. Är inte det själva meningen med livet? Jag tror och vill att det ska vara så. Vem vill motstå lycka? En lycklig människa vill också dela med sig av känslan till andra. Så på något sätt så hoppas jag att jag kan påverka någon åt det positiva hållet genom enkla tips.

Lovelia

 

Min harmoniska dotter Lovelia på skogspromenaden. Försöker berätta för henne hur mycket fint det finns omkring oss som är värt att vara tacksam för. Förklarar vikten av respekt. Hon förstår kanske inte nu men det är aldrig för tidigt att lära sig.


I förmån för Barncancerfonden

smilewhybecauseyoucanbarncancerfonden

 

 

auktionsverk

Vill du eller ditt företag skänka pengar i förmån till Barncancerfonden och samtidigt investera i glad konst som jag gjort så gäller det att buda nu. Jag hoppas ni tipsar privatpersoner så som företagare om möjligheten så Barncancerfonden kan få pengar som hjälper ! Snälla dela och tipsa och buda gärna! Jag håller tummarna och tår att det genererar mycket för det fina ändamålet.

Klicka på länken för att komma till objektet/tavlan och budgivningen:

http://magasin5.auktionsverket.se/prgm/objektm.asp?a=264913&s=1&k=464731789