Målbilder

Jag har gjort ett collage med målbilder som är extremt effektivt.

Några av de saker som står med där är resor. Jag älskar att resa! Det här är några av resorna som finns med.

Bora bora

Thailand

Venedig

Grekland

Peru

Jag har också skrivit med ansiktsbehandlingar, träning och hudvårdsprodukter. En del annat också men det är privat.

bora bora

Bora bora

venedig

venedig

grekland

grekland

 

Peru

PeruSå här har jag sett ut en del år

3 4aar

Här ser ni en liten mini-jag då jag är 3 år.

3halv

Under det här fotot så stod det att jag var 3 1/2 år.

1999_2 1999

 

De här två fotona är tagna 2000. Det var Tony Kollberg som tog de här.

 

Marie Plosjö ett gammalt foto på mig

Marie Plo2001sjö ett gammalt foto på mig

 

2002 i USA togs det här fotot
2004

Det här fotot ovan togs 2004

2006

2006 hade jag blont och kort hår

 

marilyn_plosjo1

2007 hade håret växt ut lite men jag diggade Marilyn Monroe stilen.

2008

2008 hade jag brunt hår

2009

I början av 2009 hade jag mörkt hår

Marie Plosjö

Marie Plosjö

Slitz

I slutet av 2009 så var jag blond igen.

20111213-211308.jpg 20111211-024702.jpg

 

marie5.jpg

Marie Plosjö upplever sin dröm i Thailand

2011

monia mariecowgirl
Marie Plosjö

 

marie

aythamicowgirl

2012

gravid36

2013 Gravidperioden

litenvernissage

mariebeautifulmind

2014 Här har jag nästan bara min naturliga hårfärg om man bortser från utväxten i topparna.Konsten, poeten och musiken

Att planera med barn är inte alltid det lättaste. Det går ju inte direkt att säga till en 1 1/2 åring att nu får du gå på toa innan vi åker, nu får du lägga dig så du blir pigg tills (en viss tid), nu måste du passa på att äta så du inte blir hungrig under resans gång. Det är tiden barnet helt enkelt får ta. Passa på att njuta älskade lilla mirakel. Så när Lovelia ännu sov middag så var klockan redan så pass mycket att det var dags att åka till galleriet. Innan hon skulle åka så ville jag gärna att hon skulle äta eftersom jag inte vill riskera att hon skulle bli hungrig. Jag hann tro det eller ej i tid till smygpremiärens öppning även om det blev på minuten.

Tillställningen på vårt galleri Slice of Life blev lyckat. Många glada och färgstarka människor kom och titta på den minst lika färgstarka konsten som Max Alm-Norell hade skapat. bob

Poeten Bob Hansson hade ett kärleksfullt scenframträdande och det var även ett fint liveframträdande med sång och musik som gjorde att hettan steg på galleriet så att fönsterrutorna immade igen.

Utställningen håller på tills lördagen den 5:e februari. Vi har öppet i morgon då jag kommer vara på plats på Adelgatan 19 i Malmö. På lördag så är det alltså Vernissage och då slår vi på stora trumman och säger till er alla varmt välkomna!Vernissage Maxism

God morgon.

2

I kväll så är det dags för en förhandsvisning för press och vänner till vernissagen Maxism. Det är en färgsprakande utställning som väntar. Den öppna vernissagen är på lördag. Vi har gjort om hela galleriet och konstnärsbutiken nu så alla väggarna är tillgängliga för konst. Jag har själv inte sett det färdiga resultatet då jag varit hemma med Lovelia de här senaste dagarna. Igår var ju egentligen min ”målardag” men eftersom det var så mycket förändringar i galleriet så fick jag och Michel göra ett byte av dagar så jag målade i måndags istället. Försöker få en förskoleplats men det är inte det lättaste.

Nu ska jag köra grabbarna till bussen…

Okej, nu är jag tillbaka igen. Lovelia är alltid lite morgonmysig och vill titta på barnkanalen när hon ätit sin välling. Så hon sitter och tittar på barnprogram nu. Att skriva ett blogginlägg är inte det lättaste. Det tar ibland flera timmar och ibland även dagar innan jag klickar på publicera eftersom jag måste springa i från datorn hela tiden på grund av olika anledningar haha.

Lite nyheter

Jag blev antagen av konstnärsförbundet så nu är jag alltså en ”erkänd” konstnär även i konstvärlden.

Jag har också fått bekräftelse att jag kom med i katalogen för konstrundan till påsken. Det känns kul att galleriet kommer stå med på kartan det här året. Jag har ju varit med på konstrundan i flera år men har alltid missat själva ansökningstiden.

Jag har fått flera fina erbjudanden som berör konsten på senare tiden. Nu ska jag bara välja inriktning och genomföra projekten.

Har eventuellt hittat en lösning för kuddar och andra designdetaljer. Varit svårare än vi först trodde. Har också fått ett förslag från ett smyckesföretag vilket känns spännande.

Ha en fin dag alla!

Kram

Marie Plosjö


Gick i sömnen

God kväll kära du. Hoppas din dag varit fin. Jag och Christoffer åkte till vårt galleri Slice of Life. Vi håller på att omorganisera där för att få större galleriyta. På lördag så är det vernissage med Max Alm-Norell. Utställningen Maxism. Ni kan läsa mer på www.sliceoflife.se

Jag målade också en hel del idag. Gör några symboltavlor för tillfället. Grejen med de tavlorna är att de till en början ser ut som något ett barn har gjort. Det är detaljerna som kommer efter färgläggningen som är roligt eftersom man då ser resultatet som skiljer sig mycket från det man ser till en början.

Nu är jag lite trött så tänker stänga datorn om någon minut och förhoppningsvis sova gott. Lovelia ”gick” förresten i sömnen för någon timme sedan. Har aldrig sett någon göra det tidigare. Har ni någon erfarenhet av det? Hon pratar också en hel del i sömnen.

 


Tack för ännu en fantastisk dag

deep

 

God kväll.

Hoppas din dag varit helt fantastisk! Det har min varit. Jag vaknade som vanligt av min morgonpigga tjej. (det finns de barnfamiljer som har det värre så klart) Lovelia brukar nämligen vakna vid åttatiden och då är jag sjukt trött. Det går inte att känna sig missnöjd med det uppvaknandet trots allt eftersom hon är så himla go så mammahjärtat smälter så fort jag hör hon gurgla fram något läte. Sen var det dags för mig att åka till galleriet där jag målade. Målade på tre olika tavlor men tänker inte visa de andra. Den här som jag lägger upp här är en tavla som jag experimenterat med. Får se om jag gör något mer med den framöver. Har eventuellt en idé.

Därefter så åkte vi (jag, Michel, Christoffer och Lovelia) direkt till mina föräldrar. Min älskade pappa fyller år idag. Jag känner djup tacksamhet för att jag fått äran att få just pappa till min pappa. Han har alltid gjort så jag känt mig älskad. ALLTID! Han har alltid ställt upp för mig och lärt mig både saker som är livsviktiga samt en del knasigheter. Min pappa är nämligen en kreativ filur, händig och unik. Jag är stolt över min pappa och jag älskar honom/dig så mycket att jag ofta funderar på hur jag ska förklara det så han/du förstår. Kort och gott så räcker inte orden till. Grattis kära pappa

 

pappa


Målarkurs på lördag

God kväll.

Har haft en mysig dag med Lovelia. Jag är så kär i min dotter. Hon är så mysig nu när hon försöker hitta på bus. Stoppar saker i munnen bara för hon inte får och ska se min reaktion. Gömmer sig lite också och tittar fram när hon gör det. Lovelia är född den 4 augusti 2013 för er som inte visste det.

Är så sugen på något nu men vet inte vad jag ska fylla min mage med. Känns som jag ätit en halv brödlimpa och det känns ju inte så varierande precis. Bröd och bananer kännetecknar mig rätt väl och har gjort det i många år. I alla fall när det gäller födoämnen.

Utanför fönstret så ligger lite snö. Det var första gången den här vintern som jag såg snön falla och stanna kvar den här veckan. Snacka om stor kontrast mot Bahamas. På lördag så fyller min kära pappa år så efter jag har haft min målarkurs på Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö så tänker vi åka dit direkt. Jag har förresten rätt många platser lediga nu. Framför allt på lördagar mellan 11-16.00. Innan årsskiftet så vågade jag inte riktigt boka in tider eftersom jag inte visste hur vår planering såg ut. Nu vet jag mer så vill du gå så hör av dig till mig så berättar jag mer. Det är alltså i Malmö. Har faktiskt haft flera som kommit långa vägar för att gå kurs hos mig. Det har varit både från Danmark, Borås, Göteborg och Stockholm. Det tycker jag känns smickrande.

Min mail är marie(at)sliceoflife.se

Den 24:e januari har jag alltså tid mellan 11-16.

Btw, jag måste berätta något jag tycker är så stört. Michel hade gått in på en facebooksida där det fanns medlemmar som målade. Han gav de ett specialerbjudande som innebar att de fick 40% på målarmaterial nu i morgon fredag. Han gjorde detta för kanske fem dagar sedan eller något. Igår ringde en kille/man till galleriet och frågade efter Michel och idag talades de vid. Då undrar han hur de ska lösa den här situationen då det funnit 1 medlem på sidan som klagat på inlägget med erbjudandet. Michel sa då att han velat ge något kul och bra till de som ändå håller på med konst och att han skrivit till två personer som han sett bodde i närheten. Eftersom 1 av två hade klagat på att hen fått erbjudandet så sa den här mannen något i stil med att Michel då måste inse att 50% av hans medlemmar var missnöjda med hans inlägg. Eftersom det rörde sig om 2 personer som fått meddelandet personligen hahaha. Alltså så jäkla stört! Hur dum i huvudet är man om man stör sig på att man får ett grymt erbjudande? Alltså jag förstår om man skulle ogilla reklam (fast jag ignorerar det som jag inte tycker är intressant så för egen del skiter jag i vilket) men det här var ju ett erbjudande som gjorde att konstnären kunde köpa konstnärsmaterial för nästan halva priset. Hur i hela världen kan man vara missnöjd med ett sådant mail?

Kram

Marie
En dröm som blivit verklighet

delf delfin

Jag är tillbaka från Bahamas nu. Idag såg jag den första snön falla och Lovelia tittade förundrat på det vita som dinglade ner från himlen. På Bahamas så fick jag äran att simma ”deep sea” med delfiner. Jag känner mig tacksam som får vara med om den här upplevelsen. Det har varit en dröm som nu gått i uppyllelse. Nu kokar gröten till Lovelia så jag får fortsätta skriva vid ett senare tillfälle.