Älskar att bada

10271625_733784493326318_427561949438082552_n 10443418_733784499992984_7658730872054798648_n

Förra lördagen så hade Slice of Life en målarkurs. Det var helt underbart mysigt måste jag säga. Ingela som var med på kursen (på bilderna ovan) var både duktig och väldigt trevlig. Själv hann jag med att måla en hel del. Är ni intresserade så hör av er till mig så kan jag ge mer information om vad som ingår eller så bokar ni bara in er hos mig via mail marie(at)loveart.se

10485681_736201196438872_2301244936073825475_n

 

 

Nu vet jag att det blir lite osammanhängande här. Tyckte den här bilden var så söt så eftersom jag får uppdatera i all hast så hamnade den så här mitt i inlägget.d3

d2d1
Annars har jag passat på att ta tillvara på de vackra sommardagarna som äntligen verkar ha infunnit sig här i Sverige. Jag och Lovelia har varit på stranden men också besökt mina föräldrar som har pool. Jag har precis varit ute på en löprunda med Christoffer och nu ska vi se en film innan vi går och lägger oss.

Ha det underbart!

KramUppdatering av budgivningen

ropescantholdmedown ropescantholdmedown_liten

Uppdatering Budgivning.

Namn på tavlan: Ropes can´t hold me down

Teknik: Akryl

Storlek: 120*120 cm

Glömde sätta ett slutdatum så fredag är sista dagen att lägga budet.

Buden som har lagts hittills är:

Tonny Giese erbjöd 3000 danska 3723 sek

Rose-Marie 5000 sek

Annette Rile 5200 sek

Mikael Kjellgren 5500 sekBudgivning

ropescantholdmedown_liten ropescantholdmedown

Budgivning
Den här tavlan har jag ”glömt” hemma hos mina föräldrar ett tag och vet att många har visat intresse för just tavlan som jag kallar för ”Ropes can´t hold me down”.Den är 120*120 cm och målad i akryl.
Nu har ni chansen att kamma hem den. Utropspriset är 5000 kr.

Antingen skriver ni här under kommentarer eller så mailar ni mig.

marie(at)loveart.se

 

 Min stora tavla

marieplosjostavla marieplosjostavlarod

 

Innan jag hoppar ned i sängen så passar jag på att lägga upp de här två mobilfotona (i ganska dålig kvalité) för att visa min senaste tavla. Jag har inte bestämt namnet ännu så kom gärna med era tankar och förslag. Den är stooor! Hela 120*150 cm och målad i Liquitex akrylfärg. Har mixat med spray, tubfärg, strukturmedier, pennor. Allt i Liquitex.

Sov så gott!


Ett målartips

marie_plosjo_art

 

God kväll fina besökare av min blogg.

Hoppas ni har haft en vacker dag. Jag har varit på gott humör hela dagen. Fått vakna upp med min lilla skatt vid min sida och sen har jag fått måla, njuta av solen och fått prata med min familj. Det här är en del av en av två stora tavlor som jag håller på med för tillfället. Brukar varva mellan olika målningar för att få distans och se tavlorna objektivt. Det är lätt att bli ”blind” om man målar för länge med samma motiv.

Jag älskar att använda Flexible modelling paste från Liquitex. Det ger väldigt fin och hållbar struktur. Det går alltså att göra så man får en 3D-känsla.

flexible-modelling-paste_7187

En annan rolig sak med det här mediet är att det går att fästa saker i den tjocka strukturgelén så som stenar, pärlor och dylikt. Fantasin sätter gränserna. Det går att blanda Flexible modeling paste med färgen innan den appliceras eller så väljer man att lägga på gelén först och målar ovanpå när det torkat. Det blir supersnyggt om man använder en målarkniv vid appliceringen. Ett bra tips för dig som gillar att måla med tjock färg.


Drakens lekland

lovelia loveliaadele

 

Hejsan kära läsare.

I helgen så hade jag en trevlig konstkurs som varar i 5 timmar. Om ni är intresserade av att deltaga så kontakta gärna mig via mail marie(at)sliceoflife.se så kan jag berätta mer och boka in er.

Det som ingår är:

5 timmar i konstens anda

Lunch

Tilltugg & dryck

En stor duk

Penslar

48 färger i märket Basic

Alla som har deltagit har varit väldigt nöjda. Vi är helst inte mer än 3 stycken utöver mig så känslan blir lite mer privat och harmonisk.

Igår så hade jag bokat in en dag med min syster och en av mina bästa vänner Anna. Tillsammans med våra barn så åkte vi till Drakens lekland i Ängelholm och därefter fikade vi hemma hos Anna och Adriano. När de åkte för att träna så åkte jag och Monia vidare till våra föräldrar där Adéle och Lovelia badade i vasken. Egentligen så skulle bara Lovelia bada där men det är lite ”syskonrivalitet” så Adèle skulle också hon sitta i den lilla vasken. Har en del roliga bilder men de visar jag inte här. Jag och Monia tog en promenad på ca en mil innan jag åkte för att hämta upp Michel och Christoffer hos Poppe som tittade på fotbollsmatchen.

Just nu sover min skatt så då passar jag på att uppdatera min blogg och ska försöka hinna plocka undan lite.

Önskar er en härlig dag!

 


Josh Wisdumb på Slice of Life i Malmö

josh10481604_550729848372125_7015201521667018026_n10478168_550728938372216_2397847086270015853_n

Vi är glada att Josh Spivack signerat kontrakt med Slice of life.

Josh kommer att hänga i galleriet och måla och designa. Vi kommer snart att lotta ut ett par converse som är handmålade av Josh. Han har tidigare designat skor för New Balance samt Air Jordan ”Airwisdumb”. Idag så designade han en av våra stolar för skojs skull i galleriet. Det blir roliga dagar på Adelgatan 19 (i Malmö) framöver. Håll utkik efter tävlingen!

En rolig sak är att Josh är ett stort fan av Liquitex akrylfärger precis som jag är. Han har dessutom använt deras produkter längre än vad jag har. Så jag ser fram emot att ta emot visdomsord grundat på hans egna erfarenheter.

joshwisdumb newbalance6a010536d69598970c011278fd073f28a4-500pi

Den nedersta tavlan har Vita huset och Josh har fått ett personligt tack undertecknat av Obama för målningen. Det är ju inte alla som är med om det eller hur?!

 


Sand i ögonen och lite överallt

God kväll kära läsare.

Sitter här med en känsla av sand i ögonen. Har haft en fin dag med sol och bad med min bebis. Gick först till badet som ligger granne med oss. Lovelia älskade att plaska i barnbassängen. Innan jag kom dit så såg jag framför mig hur jag skulle kunna simma med henne bredvid mig. Det visade sig bara vara en ouppnåbar fantasi. När jag väl var i stora bassängen så såg jag massor av faror så som flygande barn som gjorde bomben i min närhet. Så nej, det blev att gå upp från stora bassängen och hålla mig till barnbassängen.

Sen låg vi och myste i solen innan vi gick hem igen. Då hade grabbarna packat väskorna med fika och förberett mat till Lovelia. Kort efter åkte vi mot Ystad. Michel hade aldrig varit där och hade en romantisk bild av hur det skulle se ut. Vi hamnade slutligen på stranden och det var ju verkligen idylliskt och helt underbart om ni vill veta vad jag tyckte. Lovelia mötte vågorna med skräckblandad förtjusning. Kramade mig om halsen och lät ”iihhhh” varje gång en våg kom. Vi doppade bara fötterna (och jag rumpan eftersom jag satt på huk) eftersom det var kallt och vi var dåligt förberedda utan badkläder.

Hemma igen så rökte Michel räkor och till det så hade vi aioli och baguetter. Smakade helt fantastiskt gott när vi åt det ute på terassen. Idag har det äntligen varit lite sommarkänsla och det har varit så efterlängtat av mig!


Min andra ballerina i samma tema

liquitex_plosjotaketheleap marie_plosjo_anders_moller

 

 

Här står jag med Anders. En väldigt sympatisk man med god smak.
anders_plosjo

Igår så överlämnade jag tavlan ”Take the leap” till Anders som har en fantastisk lägenhet i Turning Torso. Han har sedan tidigare tavlan ”Golden dreams” som syns lite bakom soffan på nedre fotot. Det glädjer mig att de får hänga tillsammans eftersom min tanke är att det är den yngre ballerinan som uppnått sina drömmar i nästkommande tavla.

Precis innan jag skulle åka till Malmö så går jag med Lovelia i famnen ner för vår trappa och trillar. Det som hade hänt var att jag råkade trampa på en leksakstelefon och åkte skridskor på den. Föll sidleds med lillan i famnen. Tack och lov så var det bara jag som skadade mig. Det gjorde väldigt ont så jag gormade rätt ut. Michel kom rusandes för Lovelia skrek hon också men slutade kort efteråt. Hon blev mest rädd. På kvällen svullnade foten upp och den blev blåaktig. Kunde inte alls gå sent på kvällen och befarade att det var värre än jag först trott. Eftersom jag kallsvettades och mådde illa av smärtan så gick jag och lade mig någorlunda tidigt. Inte för jag somnade men jag vilade foten åtminstone. På morgonen så blev jag jätteglad när jag märkte att den värsta smärtan försvunnit.

Ni har väl läst att jag har ett galleri samt konstbutik i Malmö? Om inte så skulle vi bli glada för ditt besök. Ni får gärna se det som ett avslappnat ställe dit ni kan gå om ni vill sitta ner lite, ta en god kaffe och snacka lite.

Nu kallar Lovelia på mig så måste avsluta. Ha en härlig sommardag!

Kram

Marie Plosjö


Du är älskad av 100 000 miljarder liv

10505285_722235154481252_7803353058173862441_n Det började självklart för länge sedan men för att fröt till tanken skulle börja växa så kan man väl säga att jag såg ett avsnitt på kunskapskanalen eller utbildningskanalen som handlade om Hur ett liv blir till. Där fick vi tittare följa händelseförloppet från befruktningen till det färdiga livet. När jag såg det så reste sig varje litet hår på kroppen. Det är ju inte att informationen var ny. Det var bara det att det blev så tydligt. När jag såg spermiernas kamp för att lyckas ta sig till ägget så påminde det mig om livet utom oss. Hur vår strävan efter ett mål i ett yttre landskap påminde om det inre. Jag har många gånger förr sagt att jag tror att allt har ett syfte. Om vi ser till det minsta vi känner till, till det största utom oss så är det så många upprepningar. Atomens kärna, cellens kärna, jordens kärna, gallaxens kärna osv. Det är bara av det vi känner till. Tänk så mycket mer både inom oss och utom oss som existerar som vi ännu inte kan mäta. 

För några dagar sedan så såg jag ett citat som gav mig samma känsla. Det stod ”Om du känner dig övergiven någon gång tänk bara på att det finns 100 000 miljarder celler i din kropp och det enda de bryr sig om är du.”
Det citatet gjorde mig aningen rörd. För hur fint är inte det? Det finns liv inom oss. Energier som alltid gör allt för vart och en av oss. Som älskar oss som helhet.
Idag när jag körde Michel till tåget så funderade jag på detta. De flesta av oss tänker alltid på livet utom oss och den strävan vi har för att veta vad som finns utom oss. Det kan göra att vi känner oss små och maktlösa. Vi frågar oss. Vad är meningen med livet? Tänk om den yttersta delen av vår galax är som ett hölje av en liten cell? Tänk om solen som vi älskar och behöver för vår överlevnad också har en känsla/en strävan efter att uppfylla något som är större och därmed ”glömmer bort” att det finns så mycket mindre än galaxen/solen som behöver den?
Tänk om lösningen om vi nu ska tala om något ”paradis” eller en stor haromoni innebär att vi måste förstå och känna kärleken till allt som är mindre än oss. För det mindre livet inom oss och runt omkring oss så är meningen med livet du och jag.
När jag kände stark kärlek för alla mina 100 00 miljarder celler så fick jag gåshud igen. Tänkte då hur fantastiskt det är att min kropp reagerar på mina känslor och tankar. De delarna av mig som jag uppskattar kämpar för min överlevnad måste ju känna av min tacksamhet för att reagera. Allt som vi känner till består av energier. Vi kan mäta energier när vi känner olika saker. Det är inte hokus pokus utan den fakta vi vet här och nu. Jag kände att jag verkligen ville förmedla detta till min dotter Lovelia. Att hon ska veta att det finns så mycket inom henne som älskar henne. Att hon aldrig behöver känna sig ensam för inom henne så finns det så mycket liv där hon är solen i deras liv.