En frisk fläkt med gamla foton

God kväll.

Det är bråda och glada dagar för mig för tillfället. Lovelia är på inskolning på förskolan och det verkar gå jättebra. Hon verkar så himla glad för att vara ute och leka hela dagarna. Det är ett utomhusdagis så de sover även middag utomhus vilket jag tror är nyttigt. Eftersom Lovelia har sin andra vecka av inskolning så har jag kunnat lämna förskolan för att åka hem. Jag har passat på att måla vilket känns så underbart med tanke på att jag har lite tidspress. Tack och lov så flyter allt på som önskat.

Hittade några gamla bilder på mig som var supersöta men lättklädda. Som ni vet så lägger jag inte upp sådana bilder här på min blogg hur som helst men om ni skulle vara nyfikna så finns de här. Jag har knappt själv sett de i så här stor upplösning tidigare även om de inte är megastora. De har varit med i en utländsk tidning och plåtningen ägde rum i början av 2000-talet. Så ung och söt.

 Lång och kul dag med bra dagsavslut

womaninred_20

Idag åkte jag och Christoffer till galleriet. Det blev en lång dag. Först åkte vi och hämtade ut gicléetryck som jag hade beställt på en tavla. Därefter så målade jag i några timmar. Glömde bort tid och rum som jag brukar göra när jag målar. Blev lite smått förvånad när jag tittade på klockan och den var 16.00. Det var nästan så jag fick jogga till mötet jag hade med Christina Nilsson på Scandic vid triangeln i Malmö. Tittade på lokalen där jag ska ställa ut några av mina tavlor den 20 mars. Det är på galan Woman in red. Biljettbokning och information finner ni här: www.2.6miljonerklubben.com/

Efter det trevliga mötet så gick vi tillbaka till galleriet igen och där packade jag trycken till några kunder. På väg hem igen så hämtade jag ytterligare tryck. Kom hem runt 21-tiden och hann inte få av mig ytterkläderna innan jag var bredvid min lilla solstråle Lovelia som nästan somnat. Hon gjorde lite glada läten när hon såg mig och sen somnade hon tätt intill mig <3. Är glad att jag hann hem innan hon somnat. Saknar henne varje gång jag inte har pussavstånd från henne och tycker inte om att missa att säga god natt till henne.

I morgon är det inskolning på förskolan igen. Det är helt underbart att se henne leka med andra barn. Hon verkar verkligen älska det och då gör jag det också. Sängen kallar på mig nu.

Sov så gott kära läsare!
In my garden

FJ_marie_plosjo_1_J_442085a

inmygarden_plosjo

God dagens.

Hoppas ni vaknat på rätt sida. Jag känner mig väldigt glad för min start. Lovelia har nämligen sovit till nästan 9.30 utan att ha väckt mig mitt i natten. Det känns så skönt! Idag ska jag också få äran att träffa min syster, Adele, Anna och kanske hennes familj.

Måste sluta skriva….

Btw tavla som målades 2010 som heter In my garden of beautiful memories.


Mysterious

mysterious_liten

Var i galleriet idag och njöt av att skapa. Träffade också trevliga konstnärsvänner som jag lärt känna sedan vi öppnade Slice of Life. När jag körde in så kände jag att inspirationen exploderade inom mig. En del av er vet säkert känslan när man har så bra vibbar så det känns som man har tentakler ut i världen som får ta del av den positiva energin som man (jag) känner. Har ju som jag skrivit de flesta tavlor hemliga innan vernissagen men den här tavlan är en som gjordes i höstas som jag utvecklat lite. Den kan jag ju visa. Tavlan heter Mysterious.

Den här låten ger mig gåshud. Jag älskar att höra på den i bilen. Då skruvar jag upp volymen till max och så sjunger jag med så högt jag kan.Längtan efter Stockholm

Jag trodde inte det skulle ske. Jag har ju varit i Skåne till stor del efter det att Lovelia föddes och har mest saknat Gran Canaria. Har pendlat en del till Stockholm där jag har min lägenhet men har inte känt saknaden efter Stockholm förrän på senare tid. Jag har ju bott i Stockholm den största delen av mitt vuxna liv men var rätt bitter på storstadens upplevelser när jag började vistas på Gran Canaria till stor del under några år. Jag är så tacksam för distansen jag fick när jag var på Gran Canaria och kände mig rätt ledsen över att lämna ön för Skåne. Jag såg självklart fram emot att vara närmre min familj och mina vänner i Skåne som jag inte kunnat träffa så ofta när jag bott i Stockholm och på Gran Canaria. Som jag skrivit så känner jag alltså saknad nu efter Stockholm. Det känns väldigt mycket som hemma när jag tittar på tv och ser staden där jag upplevt så mycket. Delvis så beror det ju på att jag inte alls fått möjlighet att träffa mina vänner särskilt mycket mer än förut. Jag tror det kanske beror på att mina vänner här i Skåne har skapat ett nytt liv med andra umgängen och automatiskt inte räknar in mig på grund av att jag varit borta under så många år. Det är ju inte så att vi inte är mindre vänner på grund av detta. Vi älskar varandra fortfarande. Det är bara det att livet förändras så förutsättningarna inte är desamma. Min syster träffar jag nästan aldrig vilket jag trodde. Skaffade gymkort i Helsingborg bara för att verkligen få tillfällen att träffa henne minst en gång i veckan men det har inte heller blivit av.

Nåväl. Jag är lycklig oavsett men ibland kan det kännas som jag borde vara mer i Stockholm och få kvalitétstid med mina vänner när jag besöker Skåne.Konstnärer

God dagens.

Jag och Lovelia somnade visst båda två i soffan precis. Vaknade av att jag nickade till när hon satt i knät. Tittade på henne och ser att även hon somnat haha. Jag är galet trött och börjar känna mig motiverad att komma igång att röra mig igen efter ett avbrott sedan den 22 december då jag var på gymmet. Det var nämligen då jag började få min hosta och sen har det hållit i sig fram tills för bara några dagar sedan. Nu är jag bara lite slemmig och hängig men annars mår jag bra. Känner mig dock väldigt ur form.

Den 15 mars så kommer jag ha en utställning med lite nya tavlor. Aatos

Har målat på ett porträtt av en fin hund som heter Aatos som ni kan se här. Den kommer så klart inte vara med på utställningen. De som ska vara med får ni vänta på att få se då det kommer bli lite av en överraskning.

Nu ska jag ringa skatteverket och ställa lite frågor. Titta gärna på videon här uppe och se hur mitt galleri Slice of Life ser ut. Vi har även konstnärsmaterial på nedervåningen. Mestadels Liquitex som jag själv arbetar i men dukar, penslar och lite allt möjligt finns också. På fredagar så är konstnärer välkomna att komma in till galleriet/konstnärsbutiken och visa sina tavlor och då kan vi snacka om utställningar.

By the way så passar jag på att säga att jag uppdaterat med lite litografier på www.loveart.se där finns en flik som heter Marie Plosjö och där kan ni finna litografier av mina tavlor.

Ha en härlig dag!

Marie


Åkte pulka

God morgon kära läsare.

Jag och Lovelia sitter här och morgonmyser. Ska in till Malmö lite senare. Nu börjar nämligen utrymmet där vi har konstnärsmaterialet (framför allt Liquitex) på nedervåningen blir klart efter en tids ommöblering. Ovandelen är nu endast ett galleri så vi har fått två extra väggar att ha tavlor på.

Igår hade jag och Lovelia en jättemysig dag med en av mina närmsta vänner som jag haft längst. Vi var bästisar redan i grundskolan jag och Jeanette och jag tycker det är så mysigt att vi fortfarande har kontakten. Hon har två pojkar men den äldsta gick i skolan igår så det var lillkillen som följde med till oss. Vi gick ut och drog barnen i pulka. Åkte i en backe i närheten och byggde en snögumma. Gick hem igen då jag gjorde lunch till oss. Sen målade vi och drack varm choklad. Lovelia tyckte det var jättekul så hon grät lite när de gick. Hämtade Michel när han slutat och så målade jag en stund på kvällen.

Nu ska jag och Lovelia förbereda oss för färden till Malmö.

Önskar en fin dag!

Marie