Några av mina nya tavlor

Här nedan ser ni tavlan Free your mind som är 150*120 cm och målad i akryl, Liquitex samt har en stor mängd 24 karats guld. Tavlan är såld.

Free your mind - Marie Plosjö - Art

Free your mind – Marie Plosjö – Art

Art by Marie Plosjö

Art by Marie Plosjö

Här nedanför ser ni tavlan Själavandring. Den är 150*120 cm och målad i akrylfärg Liquitex.

Marie Plosjö - Art - Själavandring

Marie Plosjö – Art – Själavandring

sliceoflife

I lördags var det gallerinatten och då passade jag även på att visa mina nya (samt en del äldre) tavlor på Slice of Life.

Ska visa fler lite senare men nu måste min dotter ta en siesta.Hela 40% rabatt på konstnärsmaterialet 27 september

plosjo_sjalavandring

I morgon lördag den 27:e september så har vi vernissage med min konst på Galleri Slice of Life. Adelgatan 19 i Malmö. Endast 2 minuters gångväg från tågstationen så det är lätt att hitta!

Mellan 18.00-23.00 så har vi hela 40% på allt konstnärsmaterial! 

liquitex

 

 

fred

 

Jag visar inte alla mina tavlor på bild innan vernissagedagen. Den här Freddie Mercury tavlan finns på galleriet. Vi kan visa den om ni frågar efter den. Den är nämligen inte uppspänd.

jimmorrisonfrontJim Morrison ur serien Forever 27 finns också om ni vill se den. Den är inte heller uppspänd så därför hänger den inte framme.

Ni finner kontaktinformation på www.sliceoflife.se

OM ni vill ta del av alla överraskningar under kvällen så är det viktigt att ni OSA:r till info@sliceoflife.se. Skriv namn och antal.Tacksamhet

En fantastisk sak har hänt mig sedan jag fick Lovelia. Jag känner mig så otroligt tacksam. Inte bara ordet ”tacksam” som kan kännas tomt när det sägs. Jag är så tacksam att jag ofta när jag lägger mig inte kan hejda mina tårar, när jag är ute och kör bil så rinner glädjetårar, när jag promenerar och ser allt vackert omkring mig så har jag fjärilar i magen. Jag är är tacksam för mina upplevelser. Bra som dåliga. Som gjort mig till den jag är idag. Frågan är bara hur jag ska kunna förmedla vad jag upplever till de som inte upplever det själv. Jag känner att jag återgår till att upptäcka livet med nytt som jag ser saker i ett vackert ljus precis som jag gjorde i 20-årsåldern.

Det har inte varit så. Vad har ändrats? Det är inte bara att jag blivit mamma utan det handlar om min inställning till allt runt omkring mig. När jag ändrar min syn på det som finns runt om mig så är det precis som det ändrar sig för min skull och blir bättre.

Om jag blir arg på någon så lägger jag min fokus på att må bättre. Vad gör att jag mår bättre? Jo, jag börjar anstränga mig för att se förbi det som gör mig arg och se de saker som jag faktiskt är tacksam och glad för. Ibland börjar jag med att tänka på andra saker som inte beror situationen/personen för att sedan när jag lugnat mig se vad jag uppskattar med situationen/personen som gjort mig arg. Det är som ett mirakel. Min känsla av negativet försvinner gradvis och utan att jag direkt behöver anstränga mig så brukar personen som gjort mig arg bli snäll utan att jag gjort något annat än att tänka annorlunda. Situationen brukar som av sig själv finna lösningar på det som jag upplevt som ett problem.

För att komma till själva kärnan av vad jag ville dela med mig av till er är följande.

Lever ni som jag gör vilket en stor del av befolkningen gör i Sverige så finns det så otroligt mycket att känna sig glad för. Det är så lätt att ta saker föregivet eftersom många av oss växt upp i ett land där det inte är krig. Där vi inte ständigt behöver vara rädda för att bli dödade. Vi har en stor frihet att uttrycka våra åsikter. Vi har en otroligt vacker natur att vara tacksamma för. Om vi inte kan se så kan vi lukta den och känna den. Om din syster, bror, vän, mamma, pojkvän gjort eller sagt något som sårat dig så finns det förmodligen mycket bra sidor att se istället. Det är det som är magin i det hela. De dåliga sakerna verkar smälta bort så länge man kämpar för att se saker positivt i svåra stunder.

Så när jag hör människor som säger ”Vi har inte råd att ta in fler flyktingar” så tänker jag ”Du är så lyckligt lottad att du inte ens förstår”. För visst finns det alltid plats att kunna hjälpa människor i nöd. Om det så innebär att vi får göra plats. I hjärtat finns det hur mycket plats som helst. Vi lever inte generellt fattigt. Även om jag i perioder har haft 3000 (innan jag betalt hyror, mat, busskort etc) kr att leva på i månaden så har jag varit rik. Jag har haft människor omkring mig som älskar mig, jag har levt i ett samhälle där jag inte behöver oroa mig för att bli dödad, jag har fått mat för dagen och tak över huvudet.

Jag bor i närheten av två stora flyktingförläggningar. Igår träffade vi en ung kille på tåget i 20-års åldern. Han var här själv och saknade sin familj som var kvar i Syrien. Vi gav honom en skjuts hem. För att jag vet att många som bor på anläggningar har lång promenadväg och att stäcka ut handen till någon kan sprida sig som ringar på vatten. Precis nyligen var jag ute och tog en skogspromenad med Lovelia då en man med vänligt med lite skämt leende frågade mig om vägen till anläggningen. Han hade bara sandaler i kylan. Jag frågade honom om han inte hade några skor då det måste vara kallt. Han svarade på knagglig engelska att han inte hade några och det fanns inga att låna heller. ”Du har rätt, det är väldigt kallt” svarade han mig. Det gjorde ont i hjärtat av att höra det. Det var bitande kallt ute även om solen stod på. Jag sa åt honom att jag skulle titta om jag hade några skor hemma så han kunde få några.

Så uppskatta det du har. Det finns så många som har kämpat för att du ska ha alla bekvämligheter som finns idag. Jag påminner mig varje dag om hur tacksam jag är för allt jobb som människor har lagt ner för att göra mitt liv mer bekvämt. Jag känner mig lyckligare som människa när jag visar och känner tacksamhet. Är inte det själva meningen med livet? Jag tror och vill att det ska vara så. Vem vill motstå lycka? En lycklig människa vill också dela med sig av känslan till andra. Så på något sätt så hoppas jag att jag kan påverka någon åt det positiva hållet genom enkla tips.

Lovelia

 

Min harmoniska dotter Lovelia på skogspromenaden. Försöker berätta för henne hur mycket fint det finns omkring oss som är värt att vara tacksam för. Förklarar vikten av respekt. Hon förstår kanske inte nu men det är aldrig för tidigt att lära sig.I förmån för Barncancerfonden

smilewhybecauseyoucanbarncancerfonden

 

 

auktionsverk

Vill du eller ditt företag skänka pengar i förmån till Barncancerfonden och samtidigt investera i glad konst som jag gjort så gäller det att buda nu. Jag hoppas ni tipsar privatpersoner så som företagare om möjligheten så Barncancerfonden kan få pengar som hjälper ! Snälla dela och tipsa och buda gärna! Jag håller tummarna och tår att det genererar mycket för det fina ändamålet.

Klicka på länken för att komma till objektet/tavlan och budgivningen:

http://magasin5.auktionsverket.se/prgm/objektm.asp?a=264913&s=1&k=464731789 

 

 


Agendan

10622946_763223813715719_4331114099603516691_n

 

Igår fick jag de här fina skorna i present (så där utan vidare) av mina generösa föräldrar. Ibland kan det nästan vara svårt att ta in allt jag får av dom. Vad sägs om att vi utan förvarning också fick en extra frys, några ramar med dukar, en soffa att förvara mina färgburkar i, kläder i massor, mat etc. Jag känner mig tacksam för deras fina omtanke men skorna var pricken över i:t.

De var nämligen hembjudna på mat hos oss. Michel stod för matlagningen. Det gör han bäst. Det gäller att ha självdisciplin att vara tillsammans med honom. Det är annars lätt att man får lite extra mycket hull att hålla i året om. Jag vet knappt någon som gör godare mat. Det bästa är att han faktiskt vet så gott som exakt vad jag gillar att äta. Så gymskorna passar alltså perfekt för att njuta av både det ena och det andra.

Jag passade på att måla på dagen. Har en hel del tavlor som måste bli klara inför min vernissage i Stockholm den 6 november samt inför min lilla vernissage i Malmö den 27:e september.

En vacker tjej som äger ett original av mig kom förbi galleriet med sin pappa och vi diskuterade konst. Därefter kom en annan trevlig tavelkund i omlott. Kort efteråt så kom en granne förbi för att titta på min konst och vi diskuterade målarkurserna som Slice of Life har. Tiden gick så himla snabbt. När jag började känna mig stressad för att hinna hem så dök en duktig konstnär upp som ska ställa ut hos oss i oktober och i sista stund så kom en kär gammal vän förbi som jag inte sett på flera år. Kände mig så taskig som stressad av min tidsbrist förklarade att jag var tvungen att rusa. Var tvungen att springa till bilen för att hinna hem. Jag hade ju klumpigt nog råkat få med mig barnvagnen i bilen till Malmö så Michel hade inte kunnat ta sig till ICA för att inhandla maten till middagsbjudningen. Nåväl, det gick bra till sist.

Idag söndag har jag varit på ”skattjakt” med Michel och Lovelia. Det finns säkert en och en annan som vet vad jag pratar om för skatter men lite hemlig måste jag ju vara när det handlar om skatter, inte sant? Har även varit och storhandlat.

Lördagen den 27:e september så kommer vi har roliga happenings på Slice of Life. Det måste ni hålla utkik efter.

Den 29:e september så kommer en av mina tavlor auktioneras ut till förmån för www.barncancerfonden.se på Stockholms Auktionsverk. Så vill ni bidra med en god gärning och samtidigt få en av mina glada tavlor på er vägg/kontorets/restaurangens/cafét så håll utkik. Jag ger information om det när tavlan ligger uppe.

Nu när jag har lagt min skatt för att sova så har jag passat på att göra inbjudningar och svara på mail. Sängen lockar väldigt mycket nu. Så god natt kära läsare! Ha en riktigt lyckosam vecka!Färgstarka dagar och nätter

butterflyesJag har skapat idag. Härligt. Vill alltid stå och måla lite längre och avskyr att avsluta måla när inte målningen är klar.

Den 27:e september närmar sig. Då är det gallerinatten i Malmö. På Slice of Life på Adelgatan 19 så kommer det vara öppet mellan 18.00-23.00 med helt fantastiska priser. Kommer avslöja mer om det senare. Sen kommer jag även visa lite nya tavlor.

Låter det spännande? Om ni inte håller till i Malmö så kommer jag ha en utställning i Stockholm den 6:e november på Artillerigatan 85. Mer information kommer om det också framöver. Det är ett fint samarbete med Birgitte Söndergaard där hon låter mig ställa ut i hennes studio. Det kommer bli super!

Innan dess kommer jag åka till en mässa i Danmark och demonstera färger för Liquitex.

 


Unna dig egentid även de mest hektiska perioderna

10612882_758462707525163_6032498731218423214_n

 

När man känner att ”egentiden” brister på grund av att man bortprioriterar sig själv framför andra så är en snabb och trevlig lösning att sätta på en ansiktsmask. Jag har testat ”The Incredible Face Mask”. Jag är som ni kanske vet hudterapeut och gillar att testa lite olika hudvårdsprodukter. I vanliga fall brukar jag oftast ha masker med mycket näring men kände att jag behövde förnya min hud och få bort lite orenheter vilket fungerade kanon. Den var enkel att applicera med den sköna penseln. Lovelia tyckte att jag såg väldigt rolig ut och skrattade gott åt mig.

Jag kan ge er läsare 30% rabatt på alla ansiktsmasker på Maybeauty.se/facemask (Klicka här för att få rabatten med koden mariep30.

Http://www.maybeauty.se/facemask/

Då betalar ni endast 174 kr för 5 masker + pensel + guide (ordinarie pris 249 kr).

 

 


Fin höstdag och lite tankar om valet

Oavsett vad jag tycker om resultatet i valet så vill jag lägga min fokus på det positiva. Det går inte att förändra hat/ilska med något annat än kärlek/glädje. Så jag ska försöka tro på det även nu i den här stunden. Vill därför inte skriva mer som fyller på bägaren av det negativa. 

Jag har haft en fantastiskt fin dag. Det har varit en solig frisk höstdag här. Jag tog en timmes promenad med Lovelia (i barnvagnen så klart) tidigare idag. Idag skulle jag nästan vilja påstå att det är en hårsmån i från att Lovelia går. Hon och jag är stolta. Hon fyllde ett år den 4 augusti för er som undrar över åldern.

Just nu så är det en fin eld i vår kamin och jag har nyligen lagt min lilla tjej. Nu väntar en spännande film om jag har förstått Christoffer rätt (min styvson).

guess2