Invigning av Rapunzel of Sweden och drömmer om

plosjo_art plosjo_densomlever art_marie_plosjo

 

Ursäkta att jag kanske verkar lägga upp den här tavlan om och om igen. Men så är det. Ofta ändrar jag saker hela tiden trots att jag först trott att jag känt mig klar. Idag när jag var med Lovelia i galleriet Slice of Life så lade jag till lite extra detaljer på den här tavlan som jag kallar ”Den som lever får se”. Den är 150*120 cm och det är mycket struktur i målningen som är gjord i Liquitex akrylfärg. Det är en kvalitétsstämpel i sig eftersom färgen är extremt hållbar och innehåller den bästa pigmenten för ändamålet.

Jag älskar verkligen att det är så varmt nu. Önskar att värmen stannat ett bra tag till. Vill inte ens nudda tanken på att det går mot kallare tider. Innan jag somnade i natt så låg jag och försökte förflytta mig med tanken tillbaka till Gran Canaria och vår älskade badstrand. Jag älskar att bada så varje solig dag här i Sverige vill jag helst av allt tillbringa vid en strand eller en pool (helst strand). Nu har jag bara varit på stranden två gånger i år och vid ett av tillfällena så har jag fått bada. Tyvärr och då menar jag ett väldigt stort tyvärr så är min kille och Christoffer riktiga badkrukor som verkar sky allt som heter bad. Det gör mig ledsen eftersom det är det som håller mig vid liv (känns det som) de kalla mörka månaderna i Sverige. Vetskapen att sommaren ska komma och jag då ska kunna få sola, bada och med det ladda batterierna.

Jag erkänner att jag är sjukt avundsjuk på både Michel och Christoffer som åkte till Vegas i våras när jag verkligen suktade efter sol och värme. Dessutom så har ju Michel varit i Vegas även förra året då jag var höggravid och var tvungen att jobba innan min ledighet. Därefter har han varit en gång extra på Gran Canaria samt i Thailand. Nu försöker jag hålla siktet inställt på att åtminstone få resa till varmare breddgrader åtminstone en gång detta året. Det skulle vara så mysigt att kunna få åka iväg med Lovelia och bada med henne. Så eftersom jag tror på The secret så fantiserar jag om antingen Cypern där jag varit två gånger tidigare och alltid haft det underbart eller Thailand till vintern. Cypern skulle i sådana fall vara till hösten när det fortfarande är galet varmt och skönt.

Igår så fotograferade jag premiäröppningen av Rapunzel of Swedens nya butik i Malmö.

www.rapunzelofsweden.se

DSC_0025 DSC_0028 DSC_0084 DSC_0087 DSC_0099 DSC_0106DSC_0164DSC_0174DSC_0182DSC_0187DSC_0188DSC_0193DSC_0196DSC_0208DSC_0216DSC_0222DSC_0231Här är några av bilderna från gårdagen.

 Älskar att bada

10271625_733784493326318_427561949438082552_n 10443418_733784499992984_7658730872054798648_n

Förra lördagen så hade Slice of Life en målarkurs. Det var helt underbart mysigt måste jag säga. Ingela som var med på kursen (på bilderna ovan) var både duktig och väldigt trevlig. Själv hann jag med att måla en hel del. Är ni intresserade så hör av er till mig så kan jag ge mer information om vad som ingår eller så bokar ni bara in er hos mig via mail marie(at)loveart.se

10485681_736201196438872_2301244936073825475_n

 

 

Nu vet jag att det blir lite osammanhängande här. Tyckte den här bilden var så söt så eftersom jag får uppdatera i all hast så hamnade den så här mitt i inlägget.d3

d2d1
Annars har jag passat på att ta tillvara på de vackra sommardagarna som äntligen verkar ha infunnit sig här i Sverige. Jag och Lovelia har varit på stranden men också besökt mina föräldrar som har pool. Jag har precis varit ute på en löprunda med Christoffer och nu ska vi se en film innan vi går och lägger oss.

Ha det underbart!

KramUppdatering av budgivningen

ropescantholdmedown ropescantholdmedown_liten

Uppdatering Budgivning.

Namn på tavlan: Ropes can´t hold me down

Teknik: Akryl

Storlek: 120*120 cm

Glömde sätta ett slutdatum så fredag är sista dagen att lägga budet.

Buden som har lagts hittills är:

Tonny Giese erbjöd 3000 danska 3723 sek

Rose-Marie 5000 sek

Annette Rile 5200 sek

Mikael Kjellgren 5500 sek


Budgivning

ropescantholdmedown_liten ropescantholdmedown

Budgivning
Den här tavlan har jag ”glömt” hemma hos mina föräldrar ett tag och vet att många har visat intresse för just tavlan som jag kallar för ”Ropes can´t hold me down”.Den är 120*120 cm och målad i akryl.
Nu har ni chansen att kamma hem den. Utropspriset är 5000 kr.

Antingen skriver ni här under kommentarer eller så mailar ni mig.

marie(at)loveart.se

 

 


Min stora tavla

marieplosjostavla marieplosjostavlarod

 

Innan jag hoppar ned i sängen så passar jag på att lägga upp de här två mobilfotona (i ganska dålig kvalité) för att visa min senaste tavla. Jag har inte bestämt namnet ännu så kom gärna med era tankar och förslag. Den är stooor! Hela 120*150 cm och målad i Liquitex akrylfärg. Har mixat med spray, tubfärg, strukturmedier, pennor. Allt i Liquitex.

Sov så gott!


Ett målartips

marie_plosjo_art

 

God kväll fina besökare av min blogg.

Hoppas ni har haft en vacker dag. Jag har varit på gott humör hela dagen. Fått vakna upp med min lilla skatt vid min sida och sen har jag fått måla, njuta av solen och fått prata med min familj. Det här är en del av en av två stora tavlor som jag håller på med för tillfället. Brukar varva mellan olika målningar för att få distans och se tavlorna objektivt. Det är lätt att bli ”blind” om man målar för länge med samma motiv.

Jag älskar att använda Flexible modelling paste från Liquitex. Det ger väldigt fin och hållbar struktur. Det går alltså att göra så man får en 3D-känsla.

flexible-modelling-paste_7187

En annan rolig sak med det här mediet är att det går att fästa saker i den tjocka strukturgelén så som stenar, pärlor och dylikt. Fantasin sätter gränserna. Det går att blanda Flexible modeling paste med färgen innan den appliceras eller så väljer man att lägga på gelén först och målar ovanpå när det torkat. Det blir supersnyggt om man använder en målarkniv vid appliceringen. Ett bra tips för dig som gillar att måla med tjock färg.


Drakens lekland

lovelia loveliaadele

 

Hejsan kära läsare.

I helgen så hade jag en trevlig konstkurs som varar i 5 timmar. Om ni är intresserade av att deltaga så kontakta gärna mig via mail marie(at)sliceoflife.se så kan jag berätta mer och boka in er.

Det som ingår är:

5 timmar i konstens anda

Lunch

Tilltugg & dryck

En stor duk

Penslar

48 färger i märket Basic

Alla som har deltagit har varit väldigt nöjda. Vi är helst inte mer än 3 stycken utöver mig så känslan blir lite mer privat och harmonisk.

Igår så hade jag bokat in en dag med min syster och en av mina bästa vänner Anna. Tillsammans med våra barn så åkte vi till Drakens lekland i Ängelholm och därefter fikade vi hemma hos Anna och Adriano. När de åkte för att träna så åkte jag och Monia vidare till våra föräldrar där Adéle och Lovelia badade i vasken. Egentligen så skulle bara Lovelia bada där men det är lite ”syskonrivalitet” så Adèle skulle också hon sitta i den lilla vasken. Har en del roliga bilder men de visar jag inte här. Jag och Monia tog en promenad på ca en mil innan jag åkte för att hämta upp Michel och Christoffer hos Poppe som tittade på fotbollsmatchen.

Just nu sover min skatt så då passar jag på att uppdatera min blogg och ska försöka hinna plocka undan lite.

Önskar er en härlig dag!

 


Josh Wisdumb på Slice of Life i Malmö

josh10481604_550729848372125_7015201521667018026_n10478168_550728938372216_2397847086270015853_n

Vi är glada att Josh Spivack signerat kontrakt med Slice of life.

Josh kommer att hänga i galleriet och måla och designa. Vi kommer snart att lotta ut ett par converse som är handmålade av Josh. Han har tidigare designat skor för New Balance samt Air Jordan ”Airwisdumb”. Idag så designade han en av våra stolar för skojs skull i galleriet. Det blir roliga dagar på Adelgatan 19 (i Malmö) framöver. Håll utkik efter tävlingen!

En rolig sak är att Josh är ett stort fan av Liquitex akrylfärger precis som jag är. Han har dessutom använt deras produkter längre än vad jag har. Så jag ser fram emot att ta emot visdomsord grundat på hans egna erfarenheter.

joshwisdumb newbalance6a010536d69598970c011278fd073f28a4-500pi

Den nedersta tavlan har Vita huset och Josh har fått ett personligt tack undertecknat av Obama för målningen. Det är ju inte alla som är med om det eller hur?!

 


Sand i ögonen och lite överallt

God kväll kära läsare.

Sitter här med en känsla av sand i ögonen. Har haft en fin dag med sol och bad med min bebis. Gick först till badet som ligger granne med oss. Lovelia älskade att plaska i barnbassängen. Innan jag kom dit så såg jag framför mig hur jag skulle kunna simma med henne bredvid mig. Det visade sig bara vara en ouppnåbar fantasi. När jag väl var i stora bassängen så såg jag massor av faror så som flygande barn som gjorde bomben i min närhet. Så nej, det blev att gå upp från stora bassängen och hålla mig till barnbassängen.

Sen låg vi och myste i solen innan vi gick hem igen. Då hade grabbarna packat väskorna med fika och förberett mat till Lovelia. Kort efter åkte vi mot Ystad. Michel hade aldrig varit där och hade en romantisk bild av hur det skulle se ut. Vi hamnade slutligen på stranden och det var ju verkligen idylliskt och helt underbart om ni vill veta vad jag tyckte. Lovelia mötte vågorna med skräckblandad förtjusning. Kramade mig om halsen och lät ”iihhhh” varje gång en våg kom. Vi doppade bara fötterna (och jag rumpan eftersom jag satt på huk) eftersom det var kallt och vi var dåligt förberedda utan badkläder.

Hemma igen så rökte Michel räkor och till det så hade vi aioli och baguetter. Smakade helt fantastiskt gott när vi åt det ute på terassen. Idag har det äntligen varit lite sommarkänsla och det har varit så efterlängtat av mig!