Färgstarka dagar och nätter

butterflyesJag har skapat idag. Härligt. Vill alltid stå och måla lite längre och avskyr att avsluta måla när inte målningen är klar.

Den 27:e september närmar sig. Då är det gallerinatten i Malmö. På Slice of Life på Adelgatan 19 så kommer det vara öppet mellan 18.00-23.00 med helt fantastiska priser. Kommer avslöja mer om det senare. Sen kommer jag även visa lite nya tavlor.

Låter det spännande? Om ni inte håller till i Malmö så kommer jag ha en utställning i Stockholm den 6:e november på Artillerigatan 85. Mer information kommer om det också framöver. Det är ett fint samarbete med Birgitte Söndergaard där hon låter mig ställa ut i hennes studio. Det kommer bli super!

Innan dess kommer jag åka till en mässa i Danmark och demonstera färger för Liquitex.

 Unna dig egentid även de mest hektiska perioderna

10612882_758462707525163_6032498731218423214_n

 

När man känner att ”egentiden” brister på grund av att man bortprioriterar sig själv framför andra så är en snabb och trevlig lösning att sätta på en ansiktsmask. Jag har testat ”The Incredible Face Mask”. Jag är som ni kanske vet hudterapeut och gillar att testa lite olika hudvårdsprodukter. I vanliga fall brukar jag oftast ha masker med mycket näring men kände att jag behövde förnya min hud och få bort lite orenheter vilket fungerade kanon. Den var enkel att applicera med den sköna penseln. Lovelia tyckte att jag såg väldigt rolig ut och skrattade gott åt mig.

Jag kan ge er läsare 30% rabatt på alla ansiktsmasker på Maybeauty.se/facemask (Klicka här för att få rabatten med koden mariep30.

Http://www.maybeauty.se/facemask/

Då betalar ni endast 174 kr för 5 masker + pensel + guide (ordinarie pris 249 kr).

 

 Fin höstdag och lite tankar om valet

Oavsett vad jag tycker om resultatet i valet så vill jag lägga min fokus på det positiva. Det går inte att förändra hat/ilska med något annat än kärlek/glädje. Så jag ska försöka tro på det även nu i den här stunden. Vill därför inte skriva mer som fyller på bägaren av det negativa. 

Jag har haft en fantastiskt fin dag. Det har varit en solig frisk höstdag här. Jag tog en timmes promenad med Lovelia (i barnvagnen så klart) tidigare idag. Idag skulle jag nästan vilja påstå att det är en hårsmån i från att Lovelia går. Hon och jag är stolta. Hon fyllde ett år den 4 augusti för er som undrar över åldern.

Just nu så är det en fin eld i vår kamin och jag har nyligen lagt min lilla tjej. Nu väntar en spännande film om jag har förstått Christoffer rätt (min styvson).

guess2

 Cypern

10405622_754379154600185_7222843090360775035_n

cypern1 10628809_10152707224836079_8046920270791122293_o plosjo

 

Natten till idag tisdag så kom familjen hem från Cypern. Resan dit var något jag verkligen längtat efter. För exakt fem år sedan reste jag och Michel till Cypern och det var där vi blev kära. Inte kunde jag då ana att jag skulle ha en liten underbar bebis med honom fem år senare. Att åka tillsammans var välbehövligt. Vi åkte med Ving. Ett val som jag tycker är givet med tanke på att vi alltid fått det bästa ut av våra resor när vi åkt med dom. Lovelia som tittat på Lollo & Bernie på youtube blev både glad och förskräckt att se dom live. De var ju så stora jämfört med hur hon säkert uppfattat dom på den lilla datorskärmen. Eftersom vi kom hem fem på natten så är jag aningen snurrig av trötthet nu men behövde lite tid framför datorn för att svara på mail och dylikt. Jag älskar Cypern. Framför allt vattnet. Det är klart och så salt att det lätt går att flyta i det stillsamma vattnet. Jag som är rädd för slemmiga fiskar är inte alls lika rädd eftersom jag kan se botten vilket känns viktigt för mig då jag älskar att bada.

Det var väldigt varmt där. Dagarna flöt in i varandra eftersom de i stort sett såg ut så här:

Upp 6.30 när Lovelia började åla omkring i sängen. Ner och åt frukost och därefter gick vi till havet som var folktomt och stilla. Badade i ca 1 timme och gick tillbaka till hotellrummet där vi tog en siesta med Lovelia. Sen höll vi oss inne mitt på dagen med några vändor ner till poolen (ville inte att Lovelia skulle bränna sig). Senare på eftermiddagen gick vi ner till havet igen för att bada. Sen gick vi och åt ute eller så gjorde Michel mat (vilket smakar bäst alltid). Avslutade med en stillsam promenad innan det var dags att ge Lovelia välling och för oss att se ett avsnitt en serie. Vi somnade runt 22.00-23.30 varje natt.

Lite variation var det ju självklart men i det stora hela.

Nu ska jag sova här innan jag däckar över datorn.

Sov sött kära läsare!Vernissage idag samt nya T-shirts

josh_marie josh_spivack

Idag har galleri Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö vernissage med Josh Spivack. Mellan 15.00-20.00 så är ni varmt välkomna på att avnjuta fin konst i vårt vackra galleri i gott sällskap. liten_jesushesback_thsirt liten_jesushesback_tshirts1

 

Sen har vi fått några exemplar av en ny variant på T-shirttryck. Den är framtagen av originaltavlan som kallas Jesus he´s back. Eftersom det är dyrare att framställa den här svarta tvättäkta t-shirten så kommer kostnaden vara marginellt högra än på trycket Rudy. Hör av er via mail vid intresse. Skriv då ditt fullständiga namn, din adress och om du vill ha dam eller herrmodellen samt vilken storlek. Alla storlekar finns. marie(at)sliceoflife.se

anders_bagge_plosjo

Jesus

JesusVernissage Josh Spivack

josh

 

Nu till helgen så är det festival i Malmö och då har vi förhöjt festligheterna med att ha vernissage med Josh Spivack även känd som Josh Wisdumb. Jag har berättat om konstnären tidigare så det är väldigt kul att vi nu kommer kunna presentera hans konst på Slice of Life på Adelgatan 19 i Malmö. Galleriet ligger bara någon minut från stationen så det är väldigt lätt att hitta. Gå bara i riktning mot stortorget/parkeringen. Det är en gata innan till höger.

Vi ser fram emot ditt besök där!

city-49-2-0235332-1310010221

 

Just nu sitter jag och känner hur det skulle vara att gå på den här sandstranden samtidigt som jag tittar på Lovelia som försöker hitta balansen när hon ställer sig upp. Hon ser väldigt stolt ut och klappar händerna när det går bra för henne. Jag är så tacksam för vad hon får mig att känna.