Varför är mitt hår torrt?

Läsarfråga från C: Jag skulle vilja ha hjälp med mitt torra hår. Även fast jag använder balsam så är det torrt? kan det bero på att jag använder fel balsam? för jag får stora tovor i håret…

Emma-Lous svar: Det finns balsam som är specialiserade för torrt hår. Men varför är ditt hår torrt? Är exempelvis på grund av färgning, finns det produkter för just färgat hår.

Du kanske ska fundera på att byta både schampoo och balsam? Nu vet jag inte vilka du använder, men om det är köpt från exempelvis Coop eller ICA, så kan det handla om produkter som har på tok för starka kemikalier som torkar ut håret.

Byt till ett milt schampoo, börja om från början. Barnschampoon är ofta milda. Men handla inte dessa i matvarubutiker, utan vänd dig till Apoteket eller en frisörsalong. Därefter köper du en hårinpackning samt balsam som är specialiserade för torra hår.

Gör denna procedur två gånger per vecka:

Tvätta ditt hår två gånger med schampoo så att det blir riktigt rent. Använd bara en enkronas mängd schampoo-klick per gång. Därefter har du i en återfuktande hårinpackning i 15-30 minuter som du virar in i en varm och fuktig handduk. Ha inpackningen i 30 minuter och skölj sedan ur. Sist avslutar du med att använda balsam som stänger hårstråna.

Observera att det är viktigt att du använder ett milt schampoo och att du använder mängden schampoo lika stor som en enkrona när du tvättar håret med schampoo. Detta för att schampoo öppnar hårstråna och för mycket schampoo är därför inte bra.

Jag vet att L’Oreal har bra produkter för torrt hår. Obs. Inte dessa från mataffären, utan från frisörsalongen!

Tips när du duschar och tvättar håret: när balsam/hårinpackning är i håret, kamma igenom håret med fingrarna så att du får ut de värsta tovorna. För du ska varken borsta eller kamma håret när det är blött. Och duscha inte håret i för varmt vatten, för detta torkar ut håret.

Lycka till!

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge